Premsat de sardines amb tomàquet confitat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Contreras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Infinit, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 16 sardines grosses
  • 20 tomàquets
  • 3 alls
  • comí
  • oli
  • sal
  • pebre
  • daus de formatge fresc
  • Per a la vinagreta:
  • 2 tomàquets sense llavors ni pell, tallats a daus
  • 10 avellanes torrades, esmicolades a trossos
  • 10 ametlles torrades, esmicolades a trossos
  • 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • 12 olives negres a trossets i sense pinyol

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els tomàquets prèviament escaldats, pelats, sense llavors i tallats a quarts en una safata amb oli d'oliva, una mica de sal, pebre i una mica d'all picat i deixeu-los confitar al forn durant 10 minuts a 150 graus.

A continuació, poseu les sardines tallades en filets en una safata amb oli d'oliva, una mica de sal, pebre i comí i deixeu-los confitar al forn durant 3 minuts a 200 graus.

Per fer el premsat, cobriu un motlle amb paper film, poseu-hi una capa de tomàquet confitat, una de sardina a sobre i cobriu-ho amb una altra capa de tomàquet. Després, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol els tomàquets a daus, les avellanes, les ametlles, l'oli, el vinagre de Mòdena i les olives i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, desemmotlleu el premsat, talleu-ne un tall, emplateu-lo, amaniu-lo amb la vinagreta i guarniu el plat amb uns daus de formatge fresc.
Anar al contingut