Premsat de sardines amb tomàquet confitat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Contreras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Infinit, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 16 sardines grosses
- 20 tomàquets
- 3 alls
- comí
- oli
- sal
- pebre
- daus de formatge fresc
- Per a la vinagreta:
- 2 tomàquets sense llavors ni pell, tallats a daus
- 10 avellanes torrades, esmicolades a trossos
- 10 ametlles torrades, esmicolades a trossos
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
- 12 olives negres a trossets i sense pinyol
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els tomàquets prèviament escaldats, pelats, sense llavors i tallats a quarts en una safata amb oli d'oliva, una mica de sal, pebre i una mica d'all picat i deixeu-los confitar al forn durant 10 minuts a 150 graus.
A continuació, poseu les sardines tallades en filets en una safata amb oli d'oliva, una mica de sal, pebre i comí i deixeu-los confitar al forn durant 3 minuts a 200 graus.
Per fer el premsat, cobriu un motlle amb paper film, poseu-hi una capa de tomàquet confitat, una de sardina a sobre i cobriu-ho amb una altra capa de tomàquet. Després, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els tomàquets a daus, les avellanes, les ametlles, l'oli, el vinagre de Mòdena i les olives i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, desemmotlleu el premsat, talleu-ne un tall, emplateu-lo, amaniu-lo amb la vinagreta i guarniu el plat amb uns daus de formatge fresc.
A continuació, poseu les sardines tallades en filets en una safata amb oli d'oliva, una mica de sal, pebre i comí i deixeu-los confitar al forn durant 3 minuts a 200 graus.
Per fer el premsat, cobriu un motlle amb paper film, poseu-hi una capa de tomàquet confitat, una de sardina a sobre i cobriu-ho amb una altra capa de tomàquet. Després, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol els tomàquets a daus, les avellanes, les ametlles, l'oli, el vinagre de Mòdena i les olives i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, desemmotlleu el premsat, talleu-ne un tall, emplateu-lo, amaniu-lo amb la vinagreta i guarniu el plat amb uns daus de formatge fresc.