Prajitura (Pastís de xocolata) - Romania

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mirela Popa, Alcanar

INGREDIENTS

  • 9 cullerades de farina
  • 10 ous
  • 10 cullerades de sucre
  • fruita confitada
  • xocolata negra
  • 1 llimona
  • cacau
  • nata

PREPARACIÓ

Enceneu el forn per tal que es vagi escalfant.
Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares amb el sucre. Un cop muntades hi incorporeu la farina, la fruita confitada, els rovells batuts i la ratlladura de la llimona. Remeneu-ho perquè la massa us quedi homogènia i deixeu-la reposar uns 10 minuts.
Unteu un motllo amb mantega i aboqueu-hi la meitat de la massa. Barregeu l'altra meitat de la massa amb el cacau en pols i incorporeu-la al motllo.
Enforneu-ho durant mitja hora (aprox.) Quan el pastís sigui cuit, traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
Munteu la nata amb una mica de sucre. La proporció és de 3 o 4 cullerades de sucre per quilo de nata.
Cobriu el pastís amb la nata i ratlleu-hi la xocolata negra pel damunt.