Poulet à la bière (Pollastre amb cervesa) - Bèlgica
- Programa: Karakia
- Cuina: Cédric Geluk, Barcelona
INGREDIENTS
- pollastre
- mantega
- escalunyes
- xampinyons
- cervesa trapenca
- aiguardent
- crema de llet
- pebre negre
- julivert
- sal i oli
PREPARACIÓ
En una cassola amb un raig d'oli i un tros de mantega, enrossiu-hi durant uns 5 minuts el pollastre trossejat i salpebrat al vostre gust.
Afegiu-hi les escalunyes picades i els xampinyons tallats. Deixeu-ho coure uns quants minuts i després afegiu-hi la cervesa i un gotet d'aiguardent artesanal. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu que faci xup-xup, a foc suau, més o menys 1 hora, fins que el pollastre s'hagi estovat.
Traieu els trossos de pollastre de la cassola i poseu-los en una safata. Reserveu-los dins el forn perquè no es refredin.
Reduïu la salsa de la cassola a foc viu, fins que en quedi la meitat. Llavors afegiu-hi la crema de llet i més mantega. Remeneu-ho fort perquè la salsa adquireixi un aspecte escumós.
Aboqueu la salsa pel damunt del pollastre i escampeu-hi julivert trinxat.
Serviu-ho ben calent, acompanyat de patates i tomàquets.
Afegiu-hi les escalunyes picades i els xampinyons tallats. Deixeu-ho coure uns quants minuts i després afegiu-hi la cervesa i un gotet d'aiguardent artesanal. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu que faci xup-xup, a foc suau, més o menys 1 hora, fins que el pollastre s'hagi estovat.
Traieu els trossos de pollastre de la cassola i poseu-los en una safata. Reserveu-los dins el forn perquè no es refredin.
Reduïu la salsa de la cassola a foc viu, fins que en quedi la meitat. Llavors afegiu-hi la crema de llet i més mantega. Remeneu-ho fort perquè la salsa adquireixi un aspecte escumós.
Aboqueu la salsa pel damunt del pollastre i escampeu-hi julivert trinxat.
Serviu-ho ben calent, acompanyat de patates i tomàquets.