Postres de gintònic

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Estrada Canal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 tòniques
  • 10 cl de ginebra
  • 4 fulls de gelatina
  • Per al gelat de llimona:
  • 1 llimona
  • 4 ous
  • 100 g de sucre glaç
  • 200 g de nata muntada
  • Per guarnir:
  • ratlladura de llimona seca
  • sucre

PREPARACIÓ

Per fer el gelat, poseu els ous, el sucre glaç, unes ratlladures de pell de llimona i una mica de suc de llimona en un cassó.
Poseu el cassó al foc i no pareu de remenar-ho fins que quedi espès, com una crema. Després, poseu-ho a refredar a la nevera. Quan estigui fred, afegiu-hi la nata muntada i remeneu-ho suaument. Deixeu-ho refredar 24 hores al congelador.

A continuació, poseu la ginebra en un bol, escalfeu-la una mica al microones i afegiu-hi els fulls de gelatina remullats. Remeneu-ho bé fins que els fulls de gelatina es desfacin. Tot seguit, afegiu-hi les tòniques, barregeu-ho i deixeu-ho quallar a la nevera.

Mentrestant, poseu en un morter la ratlladura de llimona seca i el sucre i tritureu-ho fins que quedi ben fi.

I ja per acabar, mulleu la part de dalt de la copa amb ginebra i arrebosseu-la amb la barreja de ratlladura de llimona i sucre. Després, poseu la gelatina de gintònic trencada al fons de la copa i a sobre col·loqueu-hi una bola de gelat de llimona.