Postre de poma (IGP) de Girona amb formatge i trompetes de la mort

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rafael Peña
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gresca, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    La poma conté pectina que la converteix en un bon regulador del aparell intestinal, laxant suau en casos de restrenyiment i astringent en gastroenteritis.

INGREDIENTS

  • 20 g de trompetes cuites i seques
  • 1 poma Royal Gala
  • 1 poma Granny Smith
  • 50 g de gruyère pasteuritzat
  • romaní fresc
  • ucre
  • 20 g de mantega
  • fonoll fresc
  • 1 gotet d'aiguardent de poma

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el gruyère picat i les trompetes de la mort picades i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Després, poseu-ho sobre un paper film, cobriu-ho amb un altre paper film, estireu-ho amb un corró i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, traieu-li el paper film, talleu-lo amb un motllo rodó i reserveu-ho a la nevera.Per fer el brou de poma, peleu la poma Granny Smith, talleu-la a daus, reserveu-ne una mica, liqueu-la i poseu-la al congelador. Quan estigui ben congelada, poseu-la a la nevera i deixeu-la descongelar lentament. Quan s'hagi descongelat, poseu-la en un bol amb l'aiguardent de poma i escalfeu-la una mica al foc.Tot seguit, peleu la poma Royal Gala, talleu-la a dauets i salteu-la en una paella amb la mantega, el sucre i el romaní.Finalment, poseu en un bol el fonoll picat juntament amb la resta de poma Granny Smith i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu la poma saltada amb mantega, poseu-hi el formatge amb trompetes de la mort a sobre, escalfeu-lo amb un bufador, i poseu-hi al voltant la barreja de fonoll i poma i el brou de poma.