Porros amb crema de mostassa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Porros amb crema de mostassa
  • (per a 12 persones)
  • 12 porros
  • anet
  • grans de pebre negre
  • llorer
  • bulb de fonoll
  • llavors de mostassa
  • 2 cullerades mostassa antiga
  • 2 porros petits
  • 12 llenques de pernil salat

PREPARACIÓ

1. Netegem els porros i els posem sencers en una safata per anar al forn.

2. Tirem l'anet i els grans de pebre negre per sobre dels porros.

3. Trenquem les fulles de llorer i les hi afegim a la safata.

4. Tallem per la meitat el bulb de fonoll i li traiem la tija. La tallem a trossets i els hi afegim també a la safata on tenim els porros.

5. Tirem una mica de sal i afegim una mica d'aigua, però que no arribi a cobrir-los.

6. Tapem la safata amb paper d'alumini, ajustant-lo pels extrems: d'aquesta manera evitarem que els porros ens quedin secs amb la cocció.

7. Fiquem la safata al forn a 80-90ºC, durant una hora i mitja.

8. Fem ara l'acompanyament: escalfem una planxa i hi afegim un rajolí d'oli. Col·loquem les llenques de pernil salat. Per evitar que se'ns arronsin els talls els cobrim amb paper parafinat i hi posem un pes al damunt perquè ens quedin els talls plans (nosaltres hi hem posat una safata).

9. Retirem les llenques de pernil quan hagin deixat anar tota l'aigua i estiguin cruixents.

10. Per a la decoració del plat, tallem dos porros per la meitat i amb l'ajuda d'un pelador fem fils de porro.

11. Enfarinem els fils de porro i els fem fregir en una paella amb oli ben calent. Quan estiguin cruixents, els traiem i els deixem a sobre d'un plat amb una mica de paper que n'absorbeixi l'excés d'oli.

12. Traiem els porros de la safata del forn i els reservem en un plat. Posem l'aigua que ha quedat en la safata en un cassó i l'escalfem per reduir-la. Hi afegim a aquesta aigua dues cullerades de mostassa antiga.

13. Salsem amb aquesta sopa els porros que tenim en el plat.

14. Acabem la presentació decorant el plat amb els cruixents de pernil i els filets de porro.