Porcella amb mel i tombet

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cavall Bernat

INGREDIENTS

  • 1 costellam de porcella partit en 4 trossos
  • sal i pebre Per a la maceració de la porcella:
  • 2 llimones
  • 1 copa de conyac
  • 1 gotet d'oli
  • mel Per al tombet:
  • 2 carabassons
  • 2 albergínies
  • 2 patates
  • 2 pebrots vermells
  • 4 tomàquets madurs
  • 3 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • sucre i aigua (si cal)

PREPARACIÓ

Salpebreu la carn i amaniu-la amb suc de llimona, oli d'oliva i conyac.
Unteu el cantó del greix amb mel i deixeu-la macerar durant una hora o una hora i mitja. Després, poseu-la a coure al forn, entre mitja hora i tres quarts a una temperatura baixa, i, els últims 10 o 15 minuts, pugeu la temperatura del forn perquè quedi ben cruixent. Mentrestant, prepareu el tombet. Escaldeu els tomàquets, peleu-los i sofregiu-los amb un gra d'all i una fulla de llorer. Talleu el carbassó i l'albergínia a rodanxes, saleu-les, deixeu-les en repòs perquè tregui l'aigua. Després fregiu-ho per separat. Un cop pelades les patates, talleu-les a rodanxes i fregiu-les. Fregiu el pebrot, tallat a daus, amb l'all picat i una mica de llorer. Munteu els plats amb el tombet per capes: poseu-hi primer la patata, el carbassó, l'albergínia, el pebrot i la salsa de tomàquet pel damunt. Col·loqueu-hi el costellam al costat amb una mica del suc de la cocció per sobre.