Popets estofats amb patates i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 400 g de popets o calamars
  • 1 kg de patates
  • 1 tasseta d'oli
  • 2 cebes grosses
  • julivert trinxat
  • sal
  • pebre blanc o negre en pols
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 cullerada de puré de tomàquet
  • 1/2 l de vi negre
  • 1 copa d'aiguardent
  • Per a la picada:
  • brins de safrà
  • 3 alls fregits
  • ametlles torrades
  • 30 g de xocolata en pols

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli fregiu-hi la ceba tallada ben petita.
Quan estigui ben daurada afegiu-hi els popets, les patates tallades a trossos, la farigola, el llorer, el julivert, el pebre, el puré de tomàquet, l'aiguardent i el vi negre i deixeu-ho coure.

Per fer la picada, tritureu amb el morter les ametlles, el safrà, els alls fregits i la xocolata. Després poseu-hi una mica d'aigua i remeneu-ho bé.

Finalment, afegiu la picada al cassó dels popets, rectifiqueu de sal i ja podeu emplatar-ho.
Anar al contingut