Popets amb pèsols i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal
INGREDIENTS
- 800 g de popets
- 8 carxofes
- 150 g de pèsols
- 1 ceba tendra
- 2 tomàquets pera
- 0,50 cl de fumet de peix
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el fumet en un cassó, escalfeu-lo una mica, afegiu-hi els cors de carxofa tallats a quarts i deixeu-los bullir durant 15 minuts.
A continuació, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-los en una safata, amaniu-los amb oli, sal i pebre i deixeu-los assecar al forn durant una hora a 115 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc suau. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els popets i els pèsols, apugeu el foc i salteu-los durant un parell de minuts.
Després, afegiu-hi els cors de carxofa, salteu-los 3 o 4 minuts més, poseu-hi el fumet de peix, el tomàquet assecat i tallat a tires, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu els popets amb els pèsols i les carxofes.
A continuació, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-los en una safata, amaniu-los amb oli, sal i pebre i deixeu-los assecar al forn durant una hora a 115 graus.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc suau. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els popets i els pèsols, apugeu el foc i salteu-los durant un parell de minuts.
Després, afegiu-hi els cors de carxofa, salteu-los 3 o 4 minuts més, poseu-hi el fumet de peix, el tomàquet assecat i tallat a tires, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu els popets amb els pèsols i les carxofes.