Popets amb pèsols i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Pere del maset, Sant Pau d'Ordal

INGREDIENTS

  • 800 g de popets
  • 8 carxofes
  • 150 g de pèsols
  • 1 ceba tendra
  • 2 tomàquets pera
  • 0,50 cl de fumet de peix
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el fumet en un cassó, escalfeu-lo una mica, afegiu-hi els cors de carxofa tallats a quarts i deixeu-los bullir durant 15 minuts.

A continuació, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-los en una safata, amaniu-los amb oli, sal i pebre i deixeu-los assecar al forn durant una hora a 115 graus.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc suau. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els popets i els pèsols, apugeu el foc i salteu-los durant un parell de minuts.

Després, afegiu-hi els cors de carxofa, salteu-los 3 o 4 minuts més, poseu-hi el fumet de peix, el tomàquet assecat i tallat a tires, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu els popets amb els pèsols i les carxofes.
Anar al contingut