Popets amb patates esqueixades i allioli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 800 g de popets
  • 1 kg de patates
  • all
  • oli
  • 1 rovell d'ou
  • sal
  • aigua

PREPARACIÓ

Feu bullir aigua en una cassola.
Quan hagi arrencat el bull, aneu-hi posant els popets un a un per aconseguir que les potes quedin cargolades. Després, afegiu-hi les patates pelades i esqueixades.

Per fer l'allioli, piqueu en un morter l'all i la sal. Tot seguit, fiqueu-hi el rovell d'ou. Aneu afegint-hi l'oli mentre ho aneu remenant. Quan l'allioli estigui a punt, barregeu-lo amb una mica del suc de cocció dels popets i les patates.

I ja per acabar, escorreu bé els popets i les patates, i emplateu-ho. Cobriu-ho tot amb l'allioli.