Popets amb ceba

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 1 kg de popets:
  • 1 kg de popets
  • 1 kg de cebes de Figueres
  • 6 ametlles
  • 6 avellanes
  • vi negre de l'any
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre blanc
  • 2 claus d'olor
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grans d'all
  • coriandre

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 2 hores

1. Talleu la ceba i poseu-la en un bol. No la poseu a la nevera.
2. Daureu els grans de pebre blanc amb una mica d'oli d'oliva en una cassola.
3. Afegiu-hi tota la ceba, saleu-la un xic i abaixeu el foc perquè no se us cremi. Espereu que la ceba suï tota l'aigua.
4. Quan la ceba sigui lleugerament rossa i tingui una textura gairebé de confitura, afegiu-hi el vi i les dues fulles de llorer, després els claus d'olor.
5. Deixeu que evapori tot l'acohol, i afegiu-hi els popets salpebrats i saltats.
6. Coeu-ho a foc suau, perquè els popets no s'endureixin.
7. Piqueu al morter un gra d'all alm sal, les ametlles i les avellanes, les fulles de coriandre i un rajolinet d'anís, si us agrada.
8. Quan els popets ja siguin cuits i tendres, afegiu-hi la picada diluïda amb una mica del caldo de cocció pre aprofitar-la bé.
9. Coeu-ho un parell de minuts més, i llestos.