Popets a la llauna

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Popets a la llauna
  • (per a 4 persones)
  • 2 kg de popets de platja
  • 12 ametlles torrades
  • 12 avellanes torrades
  • 4 grans d'all
  • fulles de julivert
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de pebre vermell mòlt
  • 300 ml de vi blanc o cava

PREPARACIÓ

1. Posem un cassó al foc amb el vi blanc i el deixem reduir, a poc a poc, fins a la meitat del volum.
2. Per a la picada, aboquem l'oli dins el got de la batedora elèctrica.
3. Trinxem els alls i els afegim també al got.
4. Ara hi afegim les avellanes, les ametlles, el pebre vermell i el julivert.
5. Fem servir la batedora elèctrica per aconseguir la picada.
6. Aboquem el vi reduït a la picada.
7. Escalfem el forn a 100 graus i triem una cassola que hi pugui anar.
8. Posem dins la cassola els popets amb la picada pel damunt i la fiquem al forn, al voltant d'una hora i mitja.
9. Colem el contingut de la cassola i reservem els popets. Posem el líquid a reduir dins d'un cassó.
10. Lliguem la salsa del cassó amb un batedor de mà o amb la batedora elèctrica.
11. Escalfem una paella amb un raig d'oli i marquem els popets amb un pessic de sal.
12. Emplatem els popets, els tirem pel damunt una mica de julivert picat i un cullerot de salsa.