Pop roquer amb cremós de patata i allioli

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Miró
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: La Llotja, L’Ametlla de Mar

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al pop:
  • 1 pop de 2 kg (aprox.)
  • sal
  • pebre negre en gra
  • troncs de fonoll sec
  • llorer
  • pell de llimona
  • aigua mineral
  • pebre vermell picant
  • pebre dolç
  • flor de sal del Delta
  • Per al cremós de patata:
  • 2 patates
  • 2 alls confitats
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • c/s d'aigua de bullir el pop
  • Per a l'allioli:
  • 2 rovells d'ou
  • 1 all
  • 40 g d'oli de gira-sol
  • 60 g d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, congeleu i descongeleu el pop. Quan estigui descongelat, poseu-lo en una olla de pressió, cobriu-lo d'aigua freda, afegiu-hi la sal, el pebre negre en gra, els troncs de fonoll sec, les fulles de llorer i la pell de llimona i, sense tapar l'olla, abaixeu el foc al mínim i deixeu-ho coure durant una hora. Passat aquest temps, tapeu l'olla, apugeu el foc i quan l'olla comenci a xiular deixeu-ho coure durant 8 minuts. Seguidament, destapeu l'olla, deixeu-ho refredar a temperatura ambient, escorreu el pop, poseu-lo en una safata, deixeu-lo refrescar a la nevera i reserveu l'aigua de la cocció.

Mentrestant, per fer el cremós de patata, peleu les patates, talleu-les a trossets, talleu l'all a làmines, poseu-ho tot en una cassola amb oli i deixeu-ho sofregir cinc minuts. Després, incorporeu-hi l'aigua de bullir el pop, la sal i el pebre, tapeu la cassola i deixeu-ho bullir a foc lent durant vint minuts. A continuació, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu-ho fins que sigui puré, passeu-ho per un colador xinès perquè quedi cremós i reserveu-ho.

Per fer l'allioli, poseu en un bol l'oli d'oliva, l'oli de girasol i l'all i tritureu-ho amb el pímer. Tot seguit, poseu en un altre bol el rovell d'ou i una mica de sal i emulsioneu-ho amb unes varetes mentre hi afegiu la barreja d'oli triturat amb all.

Finalment, talleu les potes del pop, de cada pota feu-ne dos trossos, i, en una planxa amb oli d'oliva, fregiu els trossos de pop per totes les cares.

I ja per acabar, poseu tres cullerades de cremós de patata al plat, el pop al damunt, l'allioli al costat i acabeu-lo espolsant els pebres vermells i la flor de sal del Delta per sobre del pop.