Pop "à feira" - Cassola de pop amb mongetes de Santa Pau

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pop " á feira"
  • Cocció del pop:
  • 1 cabeça d'alls
  • 4 fulles de llorer
  • 8 llavors d'anís
  • 1 ceba de Figueres
  • 8 claus d'olor
  • 1 pop d'uns 2 kg
  • 4 patates gallegues "cachelo"
  • (per a 2 persones)
  • potes del pop bullides
  • sal de Maldon
  • pebre vermell picant
  • pebre vermell dolç
  • 4 patates gallegues "cachelo"
  • oli d'oliva verge extra
  • Cassola de pop amb mongetes de Santa Pau
  • (per a 2 persones)
  • 1 cap de pop cuit
  • brou de cocció
  • 150 g de mongetes de Santa Pau
  • 1/2 ceba picada
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd llarg
  • Per a la picada:
  • 5 ametlles torrades
  • 5 avellanes torrades
  • 1 gota d'anís dolç
  • 1 gra d'all
  • fulles de julivert
  • brou de cocció

PREPARACIÓ

Pop " á feira"
1.En una cassola amb aigua hi posem les patates i les llavors d'anís. Unes fulles de llorer i unes cabeces d'alls que tallem per la meitat. Hi posem claus d'olor, a la ceba.

2.Remullem el pop tres vegades i el fem bullir a la cassola. Quan arrenqui el bull posem el pop a dins del forn al voltant d'uns 45 minuts a 95 graus.

3.Per preparar el pop, tallem al biaix les potes. El posem pel damunt de la patata i ho tapem amb paper de film. El posem al microones durant 10 segons a 900 vats.

4.Mentrestant, barregem els dos tipus de pebre. Quan ja tenim el pop calent, hi afegim el pebre vermell, cristalls de sal i un bon raig d'oli verge.


Cassola de pop amb mongetes de Santa Pau
1.Enllestim ara la cassola de pop. Comencem a fer el sofregit posant un raig d'oli a la cassola. Hi aboquem la ceba i s'anirà fent a foc lent.

2.Tallem el pop. Aboquem a la cassola el pebrot verd i després el vermell. Ho barregem tot.

3.Ara fem la picada. En una mica de brou de cocció, hi afegim les ametlles i avellanes. Un gra d'all i ho passem per la batedora. Afegim unes gotetes d'anís a la picada.

4.Tirem el pop a la cassola... Les mongetes amb una mica del suc de coure-les i, al final, la picada.