Pop amb sofregit a l'antiga

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àngel Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Àngel
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet conté licopè, un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant; i quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 1 pop de 2-3 kg
  • 2 cebes
  • 4 c/s de salsa de tomàquet fregit
  • pebre vermell de la Vera
  • pebre vermell picant de la Vera
  • un polsim de sucre
  • sal comuna i sal en escates
  • oli d'oliva
  • 1 got vi blanc

PREPARACIÓ

Per començar, poseu aigua en una olla i, quan arrenqui el bull, escaldeu el pop 3 vegades. A la quarta, deixeu-lo anar dins l'olla i deixeu-lo coure durant 40 minuts amb l'olla tapada. Passat aquest temps, deixeu reposar el pop, dins l'olla amb el foc apagat, durant 20 minuts més.

Mentrestant, en una paella amb oli sofregiu la ceba tallada a dauets durant uns 15 minuts. A continuació, afegiu-hi el tomàquet fregit i deixeu-ho coure un parell de minuts. Tot seguit, poseu-hi el pebre vemell, el vi blanc, el sucre, la sal i una mica de l'aigua de coure el pop i deixeu-ho reduir durant un minut a foc fort.

Finalment, talleu les potes del pop a trossos.

I ja per acabar, emplateu el sofregit, poseu-hi el pop a sobre i amaniu-lo amb la sal en escates, el pebre vermell picant i l'oli d'oliva.
Anar al contingut