Pop amb patata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Elaboració baixa en calories però pobre en micronutrients

INGREDIENTS

  • 1 pop mitjà
  • aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 2 cebes amb clau d'espècie
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 100 g de pebre vermell de la Vera
  • brots de canonges
  • Per al puré de patata:
  • 600 g de patates
  • 80 g de crema de llet
  • sal
  • 1 culleradeta d'oli d'oliva extra verge

PREPARACIÓ

Per començar, estoveu el pop donant-li cops.
Seguidament, talleu-ne les potes, poseu-les en un cassó amb l'aigua, la fulla de llorer, la ceba, la pastanaga i el porro, i quan arrenqui el bull retireu les potes del pop. Repetiu aquest procés 3 vegades i després deixeu-les coure en el mateix cassó durant 40 minuts. A continuació, amaniu les potes amb el pebre vermell, emboliqueu-les totes juntes amb paper film donant-li forma de cilindre i poseu-ho al congelador. Quan el pop estigui ben congelat, desemboliqueu-lo i talleu-lo a rodanxes.Per fer el puré de patata, poseu les patates prèviament pelades i tallades a dauets en un cassó amb aigua bullint i sal. Quan estiguin bullides, retireu-les, poseu-les en un plat juntament amb una mica d'oli i crema de llet i tritureu-les amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi les rodanxes de pop a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli d'oliva i sal i guarniu el plat amb els brots de canonge.