Pomes farcides (de Festa Major)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Siqués, Besalú
INGREDIENTS
- 4 pomes golden
- 2 botifarres crues
- 2 cullerades de sucre
- farina
- ratlladura de la pela d'una llimona
- pols de canyella
- 1 ceba
- 3 tomàquets
- 1 tros de pela de llimona
- 1/2 canó de canyella
- 1 pols d'ametlla torrada
- 1 copa de moscatell
PREPARACIÓ
Per a preparar el farcit, barregeu en un bol la carn picada, el sucre i la pols de canyella.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre i afegiu-hi la ratlladura de llimona. Barregeu-ho bé fins que quedi ben emulsionat. Tot seguit, tapeu les pomes (una mica buidades) amb el farcit i enfarineu-les per la part de la carn. Després daureu-les en una paella amb oli, començant per la banda del farcit. En una altra paella, comenceu a sofregir-hi la ceba tallada a dauets. Quan la ceba estigui daurada, tireu-hi el tomàquet i deixeu-lo reduir. Després afegiu-hi canyella, sucre, la pela de llimona i l'ametlla torrada en pols. Remeneu-ho, poseu-hi el moscatell i deixeu-ho reduir. Retireu la pela de llimona i incorporeu les pomes a la paella. Tireu-hi una mica d'aigua,i a foc molt lent, deixeu-ho coure uns 30 minuts.
Rectifiqueu-ho de sal i pebre i afegiu-hi la ratlladura de llimona. Barregeu-ho bé fins que quedi ben emulsionat. Tot seguit, tapeu les pomes (una mica buidades) amb el farcit i enfarineu-les per la part de la carn. Després daureu-les en una paella amb oli, començant per la banda del farcit. En una altra paella, comenceu a sofregir-hi la ceba tallada a dauets. Quan la ceba estigui daurada, tireu-hi el tomàquet i deixeu-lo reduir. Després afegiu-hi canyella, sucre, la pela de llimona i l'ametlla torrada en pols. Remeneu-ho, poseu-hi el moscatell i deixeu-ho reduir. Retireu la pela de llimona i incorporeu les pomes a la paella. Tireu-hi una mica d'aigua,i a foc molt lent, deixeu-ho coure uns 30 minuts.