Pomes farcides amb crema catalana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ester Pagès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 pomes
  • oli de gira-sol
  • Per a la crema:
  • 1/2 litre de llet
  • 1 branca de canyella
  • pela de llimona
  • 5 ous
  • 140 g de sucre
  • Per al crocant:
  • granet d'ametlla tendra
  • 100 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • Per al sucre cremat:
  • 150 g de sucre
  • 1 copa d'aigua

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la part superior de les pomes, traieu-los el cor, poseu-les en una safata, amaniu-les amb oli de gira-sol i deixeu-les coure al forn durant una horeta.

Per fer el crocant, en una paella amb mantega fosa poseu-hi el granet d'ametlla i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau, remenant sense parar, fins que quedi dauradet.

Per fer el sucre cremat, poseu el sucre en una paella i remeneu-lo fins que es fongui. Seguidament, aboqueu-hi l'aigua, torneu-ho a remenar per acabar-ho de desfer i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan estigui al punt de caramel, reserveu-ho en una gerreta.

Per fer la crema, poseu en un cassó al foc la llet amb la branca de canyella i la pela de llimona. Passats uns minuts, afegiu-hi el sucre i barregeu-ho bé. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els ous, prèviament batuts amb una mica de llet, i remeneu-ho bé durant una estona, sense que arribi a bullir.

I ja per acabar, emplateu les pomes, farciu-les amb la crema i poseu-hi pel damunt el crocant d'ametlla i el sucre cremat.

Anar al contingut