Pomes farcides amb crema catalana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ester Pagès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 pomes
- oli de gira-sol
- Per a la crema:
- 1/2 litre de llet
- 1 branca de canyella
- pela de llimona
- 5 ous
- 140 g de sucre
- Per al crocant:
- granet d'ametlla tendra
- 100 g de sucre
- 50 g de mantega
- Per al sucre cremat:
- 150 g de sucre
- 1 copa d'aigua
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la part superior de les pomes, traieu-los el cor, poseu-les en una safata, amaniu-les amb oli de gira-sol i deixeu-les coure al forn durant una horeta.
Per fer el crocant, en una paella amb mantega fosa poseu-hi el granet d'ametlla i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau, remenant sense parar, fins que quedi dauradet.
Per fer el sucre cremat, poseu el sucre en una paella i remeneu-lo fins que es fongui. Seguidament, aboqueu-hi l'aigua, torneu-ho a remenar per acabar-ho de desfer i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan estigui al punt de caramel, reserveu-ho en una gerreta.
Per fer la crema, poseu en un cassó al foc la llet amb la branca de canyella i la pela de llimona. Passats uns minuts, afegiu-hi el sucre i barregeu-ho bé. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els ous, prèviament batuts amb una mica de llet, i remeneu-ho bé durant una estona, sense que arribi a bullir.
I ja per acabar, emplateu les pomes, farciu-les amb la crema i poseu-hi pel damunt el crocant d'ametlla i el sucre cremat.
Per fer el crocant, en una paella amb mantega fosa poseu-hi el granet d'ametlla i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau, remenant sense parar, fins que quedi dauradet.
Per fer el sucre cremat, poseu el sucre en una paella i remeneu-lo fins que es fongui. Seguidament, aboqueu-hi l'aigua, torneu-ho a remenar per acabar-ho de desfer i deixeu-ho reduir a foc suau. Quan estigui al punt de caramel, reserveu-ho en una gerreta.
Per fer la crema, poseu en un cassó al foc la llet amb la branca de canyella i la pela de llimona. Passats uns minuts, afegiu-hi el sucre i barregeu-ho bé. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els ous, prèviament batuts amb una mica de llet, i remeneu-ho bé durant una estona, sense que arribi a bullir.
I ja per acabar, emplateu les pomes, farciu-les amb la crema i poseu-hi pel damunt el crocant d'ametlla i el sucre cremat.