Poma al forn amb crema àcida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
S'ha de tenir en compte que en les receptes en què s'afegeixen begudes amb alcohol, aquest no desapareix totalment encara que es cuini.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 pomes golden
125 g mantega
60 g de pinyons
50 g de sucre
5 llimes
4 rovells d'ou
1 cullerada de mel
1 ou sencer
ratafia
un canonet canyella
PREPARACIÓ
- Rentem les pomes i en traiem els cors amb un llevacors.
- Posem les pomes al forn en una safata i sobre un paper sulfurat amb un raig de ratafia i un canonet de canyella a 170º durant 35 minuts.
- Traiem les pomes del forn i les deixem refredar a temperatura ambient.
- Blanquegem 4 rovells d'ou (reservem les clares per a una altra preparació) i un ou sencer amb 50 g de sucre. Fem servir les varetes elèctriques.
- Espremem el suc de 5 llimes i l'afegim al bol on hem muntat les clares. Ho batem.
- Preparem un bany maria.
- Afegim al bol 125 g de mantega pomada, ho remenem i ho posem al bany maria durant 10 minuts sense parar de remenar-ho.
- Posem la crema que se n'obté dins una mànega pastissera i la deixem refredar a la nevera.
- Torrem 60 g de pinyons en una paella.
- Omplim i cobrim les pomes amb la crema àcida, hi afegim una cullerada de mel, ratlladura de llima i ho rematem amb els pinyons torrats per sobre.