Poma al forn amb crema àcida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    S'ha de tenir en compte que en les receptes en què s'afegeixen begudes amb alcohol, aquest no desapareix totalment encara que es cuini.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 pomes golden

    125 g mantega

    60 g de pinyons

    50 g de sucre

    5 llimes

    4 rovells d'ou

    1 cullerada de mel

    1 ou sencer    

    ratafia         

    un canonet canyella

PREPARACIÓ

  1. Rentem les pomes i en traiem els cors amb un llevacors.
  2. Posem les pomes al forn en una safata i sobre un paper sulfurat  amb un raig de ratafia i un canonet de canyella a 170º durant 35 minuts.
  3. Traiem les pomes del forn i les deixem refredar a temperatura ambient.
  4. Blanquegem  4 rovells d'ou (reservem les clares per a una altra preparació) i un ou sencer amb 50 g de sucre. Fem servir les varetes elèctriques.
  5. Espremem el suc de 5 llimes i l'afegim al bol on hem muntat les clares. Ho batem.
  6. Preparem un bany maria.
  7. Afegim al bol 125 g de mantega pomada, ho remenem i ho posem al bany maria durant 10 minuts sense parar de remenar-ho.
  8. Posem la crema que se n'obté dins una mànega pastissera i la deixem refredar a la nevera.
  9. Torrem 60 g de pinyons en una paella.
  10. Omplim i cobrim les pomes amb la crema àcida, hi afegim una cullerada de mel, ratlladura de llima i ho rematem amb els pinyons torrats per sobre.
Anar al contingut