Polos d'orxata i llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'orxata de xufa és un producte nutritiu, d'aspecte lletós, considerada una beguda vegetal, rica en midó, sucres i proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g d'orxata
250 g de xocolata
2 cullerades d'oli de gira-sol
1 llimona
ratlladura de llimona
xufles
PREPARACIÓ
- Espremem una llimona i colem el suc dins un bol.
- Afegim els 250 g d'orxata i ho remenem.
- Hi afegim l'oli de gira-sol i ho remenem.
- Ho emmotllem fent servir motllos de polos amb bastonet.
- Ho congelem. En quatre hores estaran llestos.
- Muntem un bany maria (un pot al foc amb aigua i a dins un bol de vidre).
- Tallem les xufles.
- Ratllem la llimona.
- Trenquem i desfem mitja rajola de xocolata dins del bany maria.
- Preparem una superfície de plàstic porós gruixut (porexpan) per refredar els polos. Ha d'entrar al congelador amb el polo clavat verticalment.
- Buidem la xocolata desfeta dins d'un recipient on es pugui banyar el polo, cobrint-lo totalment.
- Traiem els polos del congelador.