Polneti baburi (Pebrots farcits) - Macedònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Smilja Mitrovska, Macedònia
INGREDIENTS
- pebrots vermells
- carn picada
- arròs
- cebes
- alls
- pastanagues
- salsa de tomàquet
- oli de gira-sol
- vegeta (condiment)
- pebre vermell dolç
- pebre vermell picant
- sal
PREPARACIÓ
Renteu els pebrots i talleu-los el mànec. Peleu tres alls i trinxeu-los. Talleu a daus petits un parell de pastanagues. Peleu i trinxeu les cebes.
Esbandiu l'arròs perquè perdi una part de la fècula que porta.
En una cassola amb un bon raig d'oli de gira-sol, enrossiu-hi l'arròs. Condimenteu-lo amb vegeta, pebre negre; després afegiu-hi la pastanaga i la ceba, remeneu-ho uns quants minuts i deixeu-ho que cogui a foc viu.
Després incorporeu la carn picada a la cassola i continueu remenant-ho perquè no se us enganxi. Quan la carn gairebé sigui cuita, adobeu-ho amb força pebre vermell dolç, una mica de pebre vermell picant i esmicoleu-hi un parell de pastilles de concentrat de brou.
Finalment, poseu-hi un parell de cullerades de vegeta i sal al vostre gust. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi unes quantes cullerades de salsa de tomàquet (o tomàquet concentrat) i l'all trinxat. Escampeu-hi una mica de julivert sec esmicolat i torneu-ho a remenar. Al cap d'un parell de minuts, ja ho podeu retirar del foc.
Farciu els pebrots amb una part de la barreja de carn picada i arròs i poseu-los en una cassola que pugui anar al forn, que tindreu preescalfat.
Afegiu força aigua a la cassola on hi ha la resta del farciment dels pebrots i rectifiqueu-ho de vegeta i sal si convé. Poseu la cassola al foc i, quan sigui calent, aboqueu-ho a la cassola dels pebrots. Poseu-la al forn i deixeu-l'hi fins que els pebrots siguin cuits.
Esbandiu l'arròs perquè perdi una part de la fècula que porta.
En una cassola amb un bon raig d'oli de gira-sol, enrossiu-hi l'arròs. Condimenteu-lo amb vegeta, pebre negre; després afegiu-hi la pastanaga i la ceba, remeneu-ho uns quants minuts i deixeu-ho que cogui a foc viu.
Després incorporeu la carn picada a la cassola i continueu remenant-ho perquè no se us enganxi. Quan la carn gairebé sigui cuita, adobeu-ho amb força pebre vermell dolç, una mica de pebre vermell picant i esmicoleu-hi un parell de pastilles de concentrat de brou.
Finalment, poseu-hi un parell de cullerades de vegeta i sal al vostre gust. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat. Afegiu-hi unes quantes cullerades de salsa de tomàquet (o tomàquet concentrat) i l'all trinxat. Escampeu-hi una mica de julivert sec esmicolat i torneu-ho a remenar. Al cap d'un parell de minuts, ja ho podeu retirar del foc.
Farciu els pebrots amb una part de la barreja de carn picada i arròs i poseu-los en una cassola que pugui anar al forn, que tindreu preescalfat.
Afegiu força aigua a la cassola on hi ha la resta del farciment dels pebrots i rectifiqueu-ho de vegeta i sal si convé. Poseu la cassola al foc i, quan sigui calent, aboqueu-ho a la cassola dels pebrots. Poseu-la al forn i deixeu-l'hi fins que els pebrots siguin cuits.