Polleta del Penedès rostida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar (sempre traient-ne la pell abans de cuinar-lo).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 polleta del Penedès

    12 escalunyes

    150 g de cacauets crus

    70 g de saïm 

    3 cardamoms

    1 fulla de llorer

    1 pebrot caiena

    1 arrel de gingebre

    1 cabeça d'alls

    nou moscada

    suc de raïm

    vi ranci

    vi sol i serena

    sal

    cerfull 

    créixens

    oli de cacauet

PREPARACIÓ

  1. Posem la polleta dins un recipient i la cobrim amb una solució d'aigua mineral dissolta amb sal (50 g de sal per litre). Ha d'estar en aquest bany de sal durant 1 hora.
  2. Quan hagi passat aquest temps, l'eixuguem bé amb paper absorbent, la posem dins una safata de forn amb paper sulfurat a sota, i l'embetumem amb saïm.
  3. Afegim a la safata una cabeça d'alls tallada per la meitat , un pebrot caiena esmicolat i els cardamoms esclafats. Ho enfornem a 140º durant 1 hora i mitja, salsant-la amb el seu propi suc cada 15 minuts.
  4. Pelem 12 escalunyes i les posem en un bol, juntament amb un raig de vi ranci, un parell de gots de suc de raïm, un raig de vi sol i serena i una fulla de llorer. Posem tota la barreja dins la safata del forn i ho deixem 30 minuts a 180º. Quan hagin passat 15 minuts, mullem la polleta amb el suc de la safata.
  5. Pelem i tallem un tros d'arrel de gingebre a la brunesa, és a dir, que el tallem ben menut, i el saltem en una paella amb un bon raig d'oli de cacauet. De seguida que agafi color, hi afegim els cacauets i els deixem torrar. Quan agafin color, els posem en un bol perquè es refredin.
  6. Afegim, al bol dels cacauets, un manat de cerfull ben picat i una quantitat generosa de fulles de créixens. Hi ratllem una mica de nou moscada, ho barregem tot bé i ho reservem.
  7. Quan ja faci mitja hora que és al forn, hi apugem la temperatura a 240º i ho deixem coure 5 minuts més.
  8. Servim un tall de polleta, amb la barreja d'herbes i cacauets per damunt.
Anar al contingut