Pollastrons farcits

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas, Adnaloi Osío i Iván Surinder
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de pollastró és una de les més magres i tendres que hi ha, ideal per a tota la família.

INGREDIENTS

  •  

    4 pollastrons

    70 g de llard de porc

    sal

    pebre

    vi ranci

    romaní

    oli OVE

     

    PER FER EL FARCIT

     

    90 g de barreja d'arrossos salvatges i vaporitzats

    300 g de brou de pollastre

    150 g de xampinyons Portobello

    1 ceba de Figueres

    alfàbrega

    cibulet

    julivert

    conyac

    pebre negre

    comí

    clau

    fetges dels pollastrons

     

    PER FER LA SALSA

    750 g de brou de pollastre 

    50 g de vinagre de xerès

    30 g de llard de porc

    1 ceba grossa o dues de petites

    vi ranci

    farigola

PREPARACIÓ

  1. Bullim 90 g de barreja d'arrossos amb els 300 g de brou de pollastre durant uns 30 min.
  2. Fem una salsa de vi ranci: tallem la ceba a microbrunesa i la sofregim amb 30 g de llard de porc  i un raig d'oli OVE. Un cop ben rossa i ben fosca, hi afegim farigola, aixequem sucres amb el vi ranci, esperem que s'evapori l'alcohol, hi afegim els 50 g de vinagre de xerès. Reservem part de la ceba i a la resta l'afegim i també els 750 g de  brou de pollastre i deixem que  faci xup-xup durant 20 minuts.
  3. En una cassola gran saltem els bolets tallats a la brunesa amb la ceba reservada, llard i oli OVE. Un cop rossos però no massa, hi afegim els fetges tallats a trossos i conyac. Quan s'evapori l'alcohol, hi afegim les herbes fresques –alfàbrega i cibulet-  tallades ben petit, les espècies –comí, clau i pebre negre-  i reservem.
  4. Colem la salsa.
  5. Barregem l'arròs amb tot el que tenim a la cassola gran. Ho remenem.
  6. Farcim els pollastrons sense acabar d'omplir-los.
  7. Untem els pollastrons amb llard i una mica de salsa i fulles de romaní i farigola. Ho salpebrem i ho posem al forn a 220º durant 20 minuts per cada cantó.
  8. Els servim amb el farcit que ens hagi sobrat amb salsa calenta i una mica de julivert per sobre.