Pollastrons a la cassola amb fruita seca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Dolors Mateu (administrativa de Balaguer)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 pollastrons tallats a quarts
  • 500-700 cc de caldo de Nadal Aneto
  • 1 ceba tendra
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 poma
  • 1 all
  • 50 cc de vi de moscatell
  • oli d'oliva verge extra
  • farina
  • sal, pebre negre, farigola, julivert
  • 12 orellanes
  • 50 g de panses sultanes
  • 50 g de nous

PREPARACIÓ

Per començar, enfarineu els trossos de pollastró a quarts, fregiu-los en una cassola grossa amb oli i reserveu-los.

A continuació, piqueu amb el pímer la ceba, la pastanaga, el porro, la poma i l'all, tot prèviament pelat i tallat a trossos. Seguidament, aboqueu-ho tot a la cassola de fregir els pollastrons i deixeu-ho coure uns 10 o 12 minuts. Passat aquest temps, torneu-hi a posar els pollastrons reservats, afegiu-hi una mica de farigola i el moscatell i deixeu-ho coure un minut perquè s'evapori l'alcohol. Després, aboqueu-hi el caldo de Nadal, rectifiqueu-ho de sal i pebre i, quan arrenqui el bull, abaixeu el foc, mig tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Tot seguit, afegiu-hi les orellanes, les panses i les nous i deixeu-ho coure uns 30, 35 minuts més a foc suau, amb la cassola mig tapada, i remenant-ho de tant en tant.

Finalment, poseu-hi una mica de julivert picat per sobre, apagueu el foc i deixeu-ho reposar.

I ja per acabar, emplateu els pollastrons i guarniu el plat amb el suc de la cocció i la fruita seca.