Pollastró amb camisa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pollastró amb camisa
  • (per a 2 persones)
  • 1 pollastró sencer i nét
  • 400 g de llenties verdes bullides
  • l'aigua de bullir les llenties
  • 1 cervesa rossa
  • 20 ml de whisky
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • sal marina
  • fulles d'orenga
  • 100 g de mi-cuit d'ànec
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

1. Posem el fetge d'ànec en un bol i el remenem fins que n'obtenim textura de mantega.

2. Aboquem el whisky i el pebre negre al bol i ho barregem tot amb el fetge d'ànec. Ho reservem.

3. Fem servir un cilindre de la mida d'una llauna de cervesa, però més estret, i tapem una de les entrades per poder-lo omplir. L'omplim amb la cervesa, dues rodanxes de llimona i una mica d'orenga.

4. Tirem una mica de sal per damunt del pollastre i per dins.

5. Posem el cilindre dins del pollastre, deixant la part tapada a fora, perquè faci de suport.

6. Pintem tot el pollastre de fora amb el contingut del bol.

7. Triem una safata per anar al forn, hi tirem 4 cullerades d'aigua de bullir les llenties i hi posem el pollastre dret, dins de la safata, que s'aguanti amb el cilindre.

8. I la safata al forn, a 200ºC, durant 30 minutets.

9. Aboquem a la safata del forn les llenties i les fem escalfar dins el forn, que encara està calent.

10. Traiem la safata del forn, al cap d'uns minuts, i ja podem servir el pollastre amb camisa.