Pollastre pota blava rostit amb curri

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pollastre de pota blava
  • 16 escalunyes
  • 16 prunes seques sense el pinyol
  • 2 cullerades soperes de curri
  • 12 castanyes crues
  • 1/2 l de caldo d'au
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Preparació: 30 minuts
Cocció: 1 hora i 30 minuts

1. Demaneu que us preparin el pollastre per anar al forn. Cal que sigui ben net per dins.
2. Embetumeu-lo amb oli amb un massatge corporal, i després...
3. Prepareu en una tassa una barreja de 1 culleradeta de sal, 1 culleradeta de pebre negre i una de les 2 cullerades de curri. Feu-li una camisa al pollastre, al més fina i escampada possible.
4. Escalfeu el forn a 180º i fiqueu-hi el pollastre uns 15 minuts per daurar-lo.
5. Peleu les escalunyes.
6. Remulleu les prunes en una mica d'aigua tèbia.
7. Feu un tall a les castanyes per la part del darrere, escaldeu-les amb aigua bullint i refredeu-les. Així les podreu pelar crues.
8. Quan el pollastre sigui ros, afegiu-hi les escalunyes i les castanyes.
9. Quan veieu que comencen a ser rosses, afegiu-hi les prunes sense l'aigua, i un raig de brou d'aviram perquè no quedi ressec.
10. A mesura que se'l vagi bevent, afegiu-hi brou fins que veieu que el pollastre ja és tendre i dauradet, les escalunyes s'hagin caramel·litzat, i les castanyes no siguin crues.