Pollastre pota blava amb suc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • 1 pollastre pota blava
  • 2 cebes
  • 1/2 l de conyac
  • 1 l d'aigua
  • 200 g d'ametlles torrades
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Talleu el pollastre a quarts, salpebreu-lo abundantment i fregiu-lo en una cassola amb l'oli ben calent.
Quan estigui ben ros, retireu-lo.

A la mateixa cassola, fregiu-hi el fetge del pollastre. Quan estigui mig cuit, poseu-lo en un morter amb les ametlles torrades pelades i piqueu-ho bé.

A continuació, daureu la ceba picada a la mateixa cassola on heu fregit el pollastre. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi el conyac i deixeu que s'evapori una mica. Després, poseu-hi el pollastre, cobriu-lo amb aigua i deixeu-lo coure durant una hora o una hora i mitja. Després, incorporeu-hi la picada, remeneu-ho i deixeu-ho coure 15 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el pollastre. Podeu guarnir el plat amb uns nyoquis de patata.