Pollastre oriental amb taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Targarona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
  • Informació nutricional
    +Obre

    El gingebre fresc és un condiment típic de la cuina oriental que, com les altres espècies i condiments, pot tenir propietats digestives.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 4 pits de pollastre
  • 3 taronges per fer suc
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • farina
  • 1 c/s de Maizena (farina de blat de moro)
  • 2 c/s de sucre morè
  • 1 c/s de mel
  • 1 copa de vi blanc
  • Mig got d'aigua
  • 2 c/s de salsa de soja
  • 1 llima (ratlladura)
  • 1 taronja (ratlladura)
  • Mitja c/c de gingebre
  • pebre vermell dolç de la Vera
  • oli de gira-sol
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Per començar, tallem el pit de pollastre a daus grossos. El salpebrem i l'enfarinem.

En una cassola, posem oli de gira-sol i fregim el pollastre fins que quedi una mica daurat. Traiem el pollastre de la cassola. El deixem escórrer sobre paper, perquè perdi l'excés d'oli.

Piquem els alls i la ceba. A la mateixa cassola, afegim una mica d'oli i sofregim la ceba i els alls picats durant 10 minuts.

Mentrestant, fem el suc de taronja. Tornem a posar el pollastre a la cassola. Hi afegim la mel, el vi blanc, la soja, el suc de les taronges i el sucre. 5 minuts.

Diluïm la farina de blat de moro en mig got d'aigua freda i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot a foc lent durant 5 minuts, perquè la salsa es redueixi. Hi afegim un polsim de pebre vermell dolç i el gingebre ratllat, i ho deixem coure 2 minuts.

I per acabar, servim el pollastre en un plat. Ratllem la pela de la taronja i de la llima al damunt del pollastre just abans de servir.