Pollastre morú

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    S'ha d'anar amb molt de compte quan s'elaboren preparacions amb ou cru pel risc d'infecció per salmonel·la. Prepararem la salsa maionesa amb la mínima antelació possible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 pollastrons tallats a vuitens

    2 iogurts grecs     

    2 cebes tendres

    1 ceba morada

    1 ou

    1 llimona

    20 olives ie-ie

    1 gra d'all

    2 culleradetes de comí en gra

    safrà

    1 cullerada de canyella en pols

    1 cullerada de pebre vermell fumat dolç

    1 cullerada de pebre vermell fumat picant

    coriandre

    menta

    sal

    pebre negre

    oli OVE

    vi ranci

PREPARACIÓ

  1. Tallem a vuitens els pollastrons.
  2. Posem a torrar uns brins de safrà a la paella.
  3.  Piquem en el morter 2 cullerades de comí en gra.
  4. Barregem en un bol el comí aixafat, el safrà, 1 cullerada de canyella en pols, 1 cullerada de pebre vermell fumat picant i una altra de dolç, oli OVE i sal.
  5. Afegim els trossos dels  pollastrons i ho remenem. Ho filmem i ho deixem a la nevera durant 24 hores.
  6. Marquem el pollastre en una cassola a foc mitjà.
  7. Tallem a  juliana les tres cebes (dues de tendres i una de morada) i les afegim a la cassola. Apugem el foc.
  8. Afegim vi ranci a la cassola i deixem evaporar l'alcohol.
  9. Fem una maionesa amb un all, 1 ou, oli OVE, unes gotes de llimona i sal.
  10. Afegim dos iogurts grecs a la maionesa i ho barregem.
  11. Tallem unes fulles de coriandre i de menta i les reservem en un bol.
  12. Servim el pollastre amb ceba, afegint-hi 20 olives ie-ie, la salsa, la barreja d'herbes i una mica de pebre negre.
Anar al contingut