Pollastre farcit de fruita d'hivern

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1'6 kg de pollastre
  • 1 tall de pinya natural
  • 1 pera
  • 1 poma reineta
  • 20 grans de raïm
  • 12 prunes sense pinyols
  • 30 g de panses
  • 8 orellanes
  • 1 canonet de canyella
  • 3 talls fins de cansalada
  • 40 g de mantega
  • el suc de mitja llimona
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1/2 copa d'anís
  • 1/2 copa de conyac
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Primer de tot, prepareu la poma. Talleu-la a daus i poseu-la en una safata amb mantega i suc de llimona i deixeu-ho al forn durant 10 o 12 minuts a una temperatura de 180º.
Un cop cuita, poseu-la en un bol i aboqueu-hi totes les altres fruites: el raïm, la pinya, les panses, les orellanes i les prunes estovades amb conyac. Barregeu-ho bé i reserveu-ho. D'altra banda, salpebreu el pollastre per dins i per fora, i comenceu-lo a farcir amb les fruites fins que quedi ben ple. Prepareu un safata per anar al forn amb un fons de ceba i pastanaga, i una branca de canyella; col·loqueu-hi el pollastre al damunt i cobriu-lo amb una capa de cansalada. Amaniu-ho amb oli, rectifiqueu de pebre, tapeu-lo i poseu-lo al forn a 180º durant 1 hora i mitja. Quan faltin 15 minuts, afegiu-hi el conyac i l'anís. Serviu el pollastre sense la cansalada, ja que queda massa torrada.
Anar al contingut