Pollastre del Prat amb farcit nadalenc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pollastre del Prat net de dins per farcir-lo Per al farcit:
- 200 g de carn picada de pollastre
- 200 g de carn picada de porc
- 20 g de cansalada picada
- 25 g de molla de pa
- 1 got de llet
- 1/2 poma golden
- 20 g de prunes
- 20 g d'orellanes d'albercoc
- 25 g de pinyons
- julivert picat
- 1 copa de ratafia
- sal i pebre
- oli i mantega
- sucre
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, prepareu el farcit.
Poseu en un bol totes les carns (la carn picada de porc, la de pollastre i la cansalada picada) i el pa remullat amb llet, i barregeu-ho bé fins que us quedi una pasta ben fina. Salpebreu-ho i afegiu-hi el julivert picat. Seguiu-ho barrejant i tireu-hi els pinyons, les prunes, les orellanes i per últim, la poma tallada a trossos. Quan ja estigui ben consistent, afegiu-hi la ratafia. Per altra banda, un cop tingueu el pollastre buit, salpebreu-lo per dins i comenceu a farcir-lo intentant que el condiment arribi gairebé fins el coll. Brideu-lo amb un cordill, salpebreu-lo i poseu-li una mica d'oli pel damunt. Col·loqueu-lo en una safata i poseu-lo al forn tenint en compte que els primers 15 minuts ha d'estar a 180º i la resta a 150º perquè quedi ben daurat per fora i ben cuit per dins. Regueu-lo cada 10 minuts amb ratafia perquè no se us ressequi i tingui més gust. Mentrestant, salteu les pomes tallades a quarts en una paella amb mantega. Salpebreu-les i tireu-hi sucre perquè caramel·litzin. Quan estiguin daurades, flamegeu-les amb ratafia i reserveu-les. Presenteu el pollastre en una safata amb les pomes al voltant, regueu-ho amb la mica de suc que ha deixat anar durant la cocció.
Poseu en un bol totes les carns (la carn picada de porc, la de pollastre i la cansalada picada) i el pa remullat amb llet, i barregeu-ho bé fins que us quedi una pasta ben fina. Salpebreu-ho i afegiu-hi el julivert picat. Seguiu-ho barrejant i tireu-hi els pinyons, les prunes, les orellanes i per últim, la poma tallada a trossos. Quan ja estigui ben consistent, afegiu-hi la ratafia. Per altra banda, un cop tingueu el pollastre buit, salpebreu-lo per dins i comenceu a farcir-lo intentant que el condiment arribi gairebé fins el coll. Brideu-lo amb un cordill, salpebreu-lo i poseu-li una mica d'oli pel damunt. Col·loqueu-lo en una safata i poseu-lo al forn tenint en compte que els primers 15 minuts ha d'estar a 180º i la resta a 150º perquè quedi ben daurat per fora i ben cuit per dins. Regueu-lo cada 10 minuts amb ratafia perquè no se us ressequi i tingui més gust. Mentrestant, salteu les pomes tallades a quarts en una paella amb mantega. Salpebreu-les i tireu-hi sucre perquè caramel·litzin. Quan estiguin daurades, flamegeu-les amb ratafia i reserveu-les. Presenteu el pollastre en una safata amb les pomes al voltant, regueu-ho amb la mica de suc que ha deixat anar durant la cocció.