Pollastre de pagès en escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Lluís Olivé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L'Oliana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 pollastre de pagès de 2 kg aprox.
  • 4 cabeces d'alls
  • pebre en gra
  • llorer
  • 1 litre i 1/2 d'oli d'oliva
  • 1/2 l de vinagre de xerès
  • sal
  • pebre mòlt
  • créixens
  • Per a les verdures:
  • 100 g de ceba tendra
  • 100 g de pastanaga
  • 100 g de mongeta tendra

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el pollastre tallat a quarts, talleu les cabeces d'all pel mig, horitzontalment, poseu-ho en una cassola amb oli juntament amb el pebre en gra, el llorer i el vinagre de xerès i deixeu-ho coure a foc fort fins que bulli. Després, abaixeu el foc i deixeu-ho coure durant una hora i mitja.

A continuació, traieu dues tasses d'oli per fer l'escabetx de verdures, traieu la pell i els ossos del pollastre, esmicoleu-lo amb les mans i reserveu-lo durant 5 dies a la nevera.

Per fer les verdures, talleu-les totes en juliana, escaldeu-les durant un minut en aigua bullint i refresqueu-les en un bol amb aigua i gel.

Després, poseu les verdures en un pot amb l'oli de l'escabetx que havíeu reservat i deixeu-ho 5 dies a la nevera.

I ja per acabar, emplateu el pollastre amb les verdures i guarniu el plat amb uns créixens.
Anar al contingut