Pollastre de pagès amb mandonguilles i bolets

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 1 pollastre de pagès
  • 1 got de brou d'au
  • 1/2 pota de vedella cuita
  • 200 g de bolets
  • 1 got d'oli d'oliva
  • sal i pebre Per a les mandonguilles:
  • 100 g de carn magra de porc
  • 100 g de carn magra de vedella
  • 25 g de cansalada viada
  • 1 ou
  • 200 g de molla de pa remullada amb llet
  • 1 gra d'all
  • julivert trinxat
  • farina
  • oli d'oliva
  • sal Per al sofregit:
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 copa de vi ranci
  • 1 lligat de farigola i llorer Per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 6 ametlles torrades

PREPARACIÓ

Comenceu salpebrant i enfarinant el pollastre. Daureu-lo en una cassola amb oli d'oliva i reserveu-lo.
Tot seguit, i per fer el sofregit, daureu la ceba trinxada i la cabeça d'alls, sencera i sense pelar. Abaixeu el foc perquè es cogui a poc a poc. Quan la ceba estigui ben rossa, poseu-hi el tomàquet, sense llavors i trinxat, i deixeu-ho 5 minuts al foc. Passat aquest temps, tireu-hi el pollastre i el vi ranci. Un cop el vi hagi reduït, aboqueu-hi una mica de brou i coeu-ho 1 hora o 1hora i 1/2 (depèn del pollastre),a foc lent i amb la cassola tapada. Quan el pollastre ja estigui cuit, feu una picada d'all, julivert i ametlles torrades i aboqueu-la a la cassola. Serà el moment d'afegir-hi també la pota de vedella (bullida i tallada), els bolets (escaldats i saltats) i les mandonguilles (ja fregides). Ja per acabar, remeneu-ho i feu-ho coure, sempre a foc lent, durant 1 hora més.