Pollastre de pagès amb mandonguilles i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro
INGREDIENTS
- 1 pollastre de pagès
- 1 got de brou d'au
- 1/2 pota de vedella cuita
- 200 g de bolets
- 1 got d'oli d'oliva
- sal i pebre Per a les mandonguilles:
- 100 g de carn magra de porc
- 100 g de carn magra de vedella
- 25 g de cansalada viada
- 1 ou
- 200 g de molla de pa remullada amb llet
- 1 gra d'all
- julivert trinxat
- farina
- oli d'oliva
- sal Per al sofregit:
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- 2 tomàquets madurs
- 1 copa de vi ranci
- 1 lligat de farigola i llorer Per a la picada:
- 1 gra d'all
- julivert
- 6 ametlles torrades
PREPARACIÓ
Comenceu salpebrant i enfarinant el pollastre. Daureu-lo en una cassola amb oli d'oliva i reserveu-lo.
Tot seguit, i per fer el sofregit, daureu la ceba trinxada i la cabeça d'alls, sencera i sense pelar. Abaixeu el foc perquè es cogui a poc a poc. Quan la ceba estigui ben rossa, poseu-hi el tomàquet, sense llavors i trinxat, i deixeu-ho 5 minuts al foc. Passat aquest temps, tireu-hi el pollastre i el vi ranci. Un cop el vi hagi reduït, aboqueu-hi una mica de brou i coeu-ho 1 hora o 1hora i 1/2 (depèn del pollastre),a foc lent i amb la cassola tapada. Quan el pollastre ja estigui cuit, feu una picada d'all, julivert i ametlles torrades i aboqueu-la a la cassola. Serà el moment d'afegir-hi també la pota de vedella (bullida i tallada), els bolets (escaldats i saltats) i les mandonguilles (ja fregides). Ja per acabar, remeneu-ho i feu-ho coure, sempre a foc lent, durant 1 hora més.
Tot seguit, i per fer el sofregit, daureu la ceba trinxada i la cabeça d'alls, sencera i sense pelar. Abaixeu el foc perquè es cogui a poc a poc. Quan la ceba estigui ben rossa, poseu-hi el tomàquet, sense llavors i trinxat, i deixeu-ho 5 minuts al foc. Passat aquest temps, tireu-hi el pollastre i el vi ranci. Un cop el vi hagi reduït, aboqueu-hi una mica de brou i coeu-ho 1 hora o 1hora i 1/2 (depèn del pollastre),a foc lent i amb la cassola tapada. Quan el pollastre ja estigui cuit, feu una picada d'all, julivert i ametlles torrades i aboqueu-la a la cassola. Serà el moment d'afegir-hi també la pota de vedella (bullida i tallada), els bolets (escaldats i saltats) i les mandonguilles (ja fregides). Ja per acabar, remeneu-ho i feu-ho coure, sempre a foc lent, durant 1 hora més.