Pollastre de pagès amb escarlots

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Jordi Juncà, del restaurant Ca l'Enric (La Vall de Bianya)
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • (per 4 persones)
  • Pollastre de pagès (3 kg)
  • Quatre grans d'all
  • Julivert
  • 4 tomàquets de penjar
  • 6 cebes de platillo
  • Carlets frescos o en conserva
  • Oli
  • Sal
  • Aigua o brou de pollastre

PREPARACIÓ

1.-Sofregim el pollastre en una cassola amb una mica d'oli. Fregiu-lo uns 10-15 minuts.

2.-Després, hi posarem els grans d'all sencers i tot seguit el julivert picat, el secret d'aquest rostit. A continuació, hi afegim les cebetes i quan siguin rosses hi posem els tomàquets tallats a trossets. És preferible fer servir tomàquet de penjar perquè té més suc.

3.-Un cop cuit el tomàquet, hi posem els carlets tallats a trossos.

4.-Per acabar, ho cobrirem amb aigua calenta perquè no s'aturi la cocció.

Deixem que es vagi fent a poc a poc durant una hora llarga afegint-hi aigua si es quedés sense. Abans de retirar-ho del foc, hem de deixar que evapori l'aigua completament perquè quedi un suc ben concentrat.