Pollastre "Café de Paris"
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La mantega conté vitamina D, imprescindible per a la salut dels ossos, tot i que conté molt colesterol i per això s'ha de prendre de manera ocasional i en poca quantitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 pits de pollastre
250 g de mantega sense sal
2 filets d'anxova
10 g de tàperes
4 escalunyes
2 branquetes de julivert
2 branquetes de marduix
6 voltes de pebre negre
2 branques de farigola cítrica
6 fulles de romaní
100 g de sal
1 l d'aigua
un gra d'all
una cullerada de conyac
una cullerada de vi ranci
una cullerada de quètxup
una cullerada de mostassa
una cullerada de salsa Perrins
mitja cullerada de cafè de curri
un bitxo
suc d'una llima
suc d'una llimona
pell de mitja llima
pell de mitja taronja
una cullerada de cafè de pebre vermell fumat
farigola
romaní
julivert
oli OVE
llard
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient els 4 pits de pollastre amb 100 g de sal i un litre d'aigua. Ho deixem durant 30 minuts a la nevera.
- Per fer la mantega Café de Paris, posem en un bol 250 g de mantega pomada i hi afegim una cullerada de quetxup i una cullerada de mostassa.
- Escaldem un gra d'all sense el germinat, el tallem molt fi i l'afegim al bol juntament amb 10 g de tàperes tallades ben fines.
- Pelem i tallem a la brunesa les quatre escalunyes i les afegim al bol.
- Piquem ben fines dues branques de julivert, dues de marduix, una de farigola, 10 fulles d'estragó i 6 de romaní. Afegim totes aquestes herbes al bol.
- Afegim dos filets d'anxova tallats a brunesa.
- Afegim al bol una cullerada de conyac, una cullerada de vi ranci i mitja de salsa Perrins.
- Hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç, mitja de curri, un bitxo tallat ben petit i dos grams de pebre negre.
- Hi afegim el suc d'una llima. Ho barregem tot i ho amassem donant a la massa forma de rul·lo. Ho filmem i ho compactem. Ho deixem a la nevera durant dues hores.
- Posem en una paella a foc mitjà un raig d'oli i una cullerada de llard. Eixuguem i salpebrem els pits de pollastre i els rostim amb julivert, farigola, romaní i les pells de mitja taronja i mitja llima.
- Aixequem sucres amb un raig de vi ranci i tapem la paella.
- Tallem la mantega a rodelles i ho servim posant-les per sobre del pollastre rostit.