Pollastre "Café de Paris"

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La mantega conté vitamina D, imprescindible per a la salut dels ossos, tot i que conté molt colesterol i per això s'ha de prendre de manera ocasional i en poca quantitat.

INGREDIENTS

  • 4 pits de pollastre

    250 g de mantega sense sal

    2 filets d'anxova

    10 g de tàperes

    4 escalunyes

    2 branquetes de julivert

    2 branquetes de marduix

    6 voltes de pebre negre

    2 branques de farigola cítrica

           6 fulles de romaní

           100 g de sal

           1 l d'aigua

    un gra d'all

    una cullerada de conyac

    una cullerada de vi ranci

    una cullerada de quètxup

    una cullerada de mostassa

    una cullerada de salsa Perrins

    mitja cullerada de cafè de curri

    un bitxo

    suc d'una llima

    suc d'una llimona

    pell de mitja llima

    pell de mitja taronja

    una cullerada de cafè de pebre vermell fumat

    farigola 

    romaní 

    julivert

    oli OVE

    llard

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient els 4 pits de pollastre amb 100 g de sal i un litre d'aigua. Ho deixem durant 30 minuts a la nevera.
  2. Per fer la mantega Café de Paris, posem en un bol 250 g de mantega pomada i hi afegim una cullerada de quetxup i una cullerada de mostassa.
  3. Escaldem un gra d'all sense el germinat, el tallem molt fi i l'afegim al bol juntament amb 10 g de tàperes tallades ben fines.
  4. Pelem i tallem a la brunesa les quatre escalunyes i les afegim al bol.
  5. Piquem ben fines dues branques de julivert, dues de marduix, una de farigola, 10 fulles d'estragó i 6 de romaní. Afegim totes aquestes herbes al bol.
  6. Afegim dos filets d'anxova tallats a brunesa.
  7. Afegim al bol una cullerada de conyac, una cullerada de vi ranci i mitja de salsa Perrins.
  8. Hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç, mitja de curri, un bitxo tallat ben petit i dos grams de pebre negre.
  9. Hi afegim el suc d'una llima. Ho barregem tot i ho amassem donant a la massa forma de rul·lo. Ho filmem i ho compactem. Ho deixem a la nevera durant dues hores.
  10. Posem en una paella a foc mitjà un raig d'oli i una cullerada de  llard. Eixuguem i salpebrem els pits de pollastre i els rostim amb julivert, farigola, romaní i les pells de mitja taronja i mitja llima.
  11. Aixequem sucres amb un raig de vi ranci i tapem la paella.
  12. Tallem la mantega a rodelles i ho servim posant-les per sobre del pollastre rostit.