Pollastre amb salsa de coco i llima

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ly Leap
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Indochine Ly Leap, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 cuixes de pollastre
  • oli d'oliva
  • Per a la maceració:
  • 5 g sal
  • 10 g sucre
  • 1 g pebre
  • 1g canyella
  • 3 g cúrcuma
  • 1 g cardamom
  • Una mica de galanga
  • 1 g pebre vermell
  • 1 g clau
  • 2 grans d'all
  • Per a la salsa:
  • 300 ml crema de coco
  • 1 pell de llima ratllada
  • 2 g sal
  • 2 g sucre
  • 2 bitxo
  • 100 ml aigua
  • 10 g maizena

PREPARACIÓ

Per començar, poseu una paella al foc sense oli, per torrar la canyella, el pebre, el cardamom i el clau i piqueu-ho tot amb un morter per fer-ne pols. Seguidament, talleu la cúrcuma en trossos petits i, amb un morter, aixafeu l'all i la cúrcuma per aconseguir una pasta fina.

A continuació, talleu les cuixes de pollastre en talls petits, poseu-les en un bol amb la pols de cardamom, clau i, canyella, la pasta de cúrcuma, la galanga, el pebre vermell, la sal i el sucre, barregeu-ho bé i deixeu-ho macerar durant una hora a la nevera.

Per fer la salsa, ratlleu la pell de llima o combava, piqueu el bitxo sense llavors, poseu un cassó al foc, tireu-hi la crema de coco, la pell de llima ratllada, el bitxo picat, la sal i el sucre i porteu-ho a ebullició. Mentrestant, en un bol, barregeu la maizena amb aigua. Quan la crema de coco comenci a bullir, tireu a poc a poc la maizena fins a aconseguir la textura que voleu i reserveu-la.

Finalment, poseu el pollastre macerat a la planxa amb una mica d'oli, fins que quedi daurat.

I ja per acabar, serviu el pollastre amb salsa per sobre.