Pollastre amb peres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Armengol
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Major, trenta-sis, Gavà

INGREDIENTS

  • 1 pollastre
  • 4 peres "blanquilla"
  • 1l de brou de pollastre
  • 2 cullerades de farina
  • 2 grans d'all
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • 2 carquinyolis
  • 2 cullerades de vinagre
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bulliu les peres prèviament pelades i sense llavors.

A continuació, en un paella amb una mica d'oli fregiu el pollastre, prèviament salat i tallat a quarts. Quan estigui ben ros, retireu-lo i reserveu-lo.

Per fer la picada, poseu en un bol el carquinyoli, els alls, el julivert, la sal, el pebre i el vinagre i tritureu-ho tot amb el Túrmix.

Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba, l'all, el porro, la pastanaga i e tomàquet, tot picat.

Quan estiguin daurats, afegiu la farina, els talls de pollastre i el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts.

Finalment, retireu el pollastre de la cassola, tritureu el sofregit amb el Túrmix, torneu a posar-hi el pollastre, juntament amb la picada i les peres i deixeu-ho coure al forn durant 5 o 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu el pollastre, poseu-hi les peres al costat i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut