Pollastre al forn amb puré de piquillos

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i baixes en greixos que podem trobar, sempre que en traiem la pell abans de cuinar-lo.

INGREDIENTS

  • 1 pollastre d'1 kg o 1,5 kg

    1 llimona

    100 g llard de porc

    gingebre

    2 beines de cardamom

    1 copa de vi blanc

    2 branques de romaní

    2 cabeces d'all

    1 litre de brou de pollastre

    mongeta tendra

    pebre blanc

    sal grisa

    oli d'oliva verge extra

    aigua mineral

     

    Per fer la salsa de piquillos:

    1 llauna de pebrots del piquillo

    1 gra d'all

    3 patates gallegues

PREPARACIÓ

1. Agafem el pollastre i li fem un bany de sal de 12 hores amb 50 g de sal per litre d'aigua. El posem a la nevera.

2. Un cop net, hi introduïm mitja llimona a dins, una branca de romaní, mitja cabeça d'alls tallada pel mig i 50 g de llard de porc.

3. El lliguem i el posem en una safata de forn amb oli d'oliva verge extra, la resta de llard de porc, l'altra meitat de la cabeça d'alls, la mitja llimona, la branca de romaní, el gingebre ratllat, la copa de vi blanc, les beines de cardamom obertes i els dos gots de brou de pollastre.

4. El coem al forn a 225º durant una hora i mitja. L'anem mullant, de tant en tant, amb el suc de la safata. Més o menys cada 15-20 minuts.

5. Mentre tenim el pollastre al forn, preparem la salsa de pebrots del piquillo. Bullim les tres patates amb pell. Mentrestant, eixuguem els pebrots i els passem per la paella amb un raig d'oli i un gra d'all picat. Quan ja tenim la patata bullida i els pebrots saltats, ho triturem, ho emulsionem amb una mica d'oli i ja tenim el puré fet.

6. Com a acompanyament, també podem bullir mongeta tendra uns cinc minuts.

7. Un cop passat el temps, el traiem del forn, tallem els fils, el deslliguem i el servim tallat a quarts amb una cullerada de salsa i unes quantes mongetes tendres.