Plum cake

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xocoa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de mantega
  • 200 g de sucre de llustre
  • 4 ous
  • 290 g de farina (240 g per al pastís i 50 g per a la fruita)
  • 250 g de fruita confitada
  • 30 g de panses
  • 100 g de cirera confitada sencera
  • pell de limona
  • sal

PREPARACIÓ

Per a fer la pasta, poseu la mantega (una mica desfeta) en un bol i afegiu-hi el sucre de llustre.
Remeneu-ho ben remenat fins que us quedi una massa homogènia. Incorporeu-hi-hi els ous (ja batuts) de mica en mica, remenant constantment. Quan la massa ja estigui lligada, afegiu-hi la farina i seguiu-ho treballant fins que us quedi una pasta suau i esponjosa. Tireu-hi la pell de llimona ratllada i un polsim de sal. A continuació, poseu en un altre bol la fruita confitada: les cireres senceres, les panses i la fruita confitada picada (taronja, meló, llimona...). Aboqueu-hi la farina i remeneu-ho fins que quedi ben barrejat. Afegiu-ho a la massa del plum cake i barregeu-ho amb molta cura. Després unteu el motlle amb una mica de mantega fosa amb un pinzell. Ompliu-lo amb la massa i poseu-ho al forn 45 minuts a 160º. Passat aquest temps, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar. Desemmotlleu-ho i escampeu el sucre llustre al damunt del plum cake. Finalment, talleu-lo i serviu-lo.