Plum-cake

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca, com les panses, són aliments interessants per enriquir preparacions, ja que contenen una gran concentració d'energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 450 g de farina

    300 g de llet

    50 g de nata

    150 g de mantega

    100 g de panses

    120 g de sucre

    100  g de nous

    1 culleradeta de llevat

    2 ous

    gingebre

PREPARACIÓ

Bullim la llet amb ratlladura de gingebre. Quan arrenqui el bull, ho colem i ho refredem.

Barregem en un bol 350 g de farina tamisada amb la mantega. Ho farem amb els dits per aconseguir una textura terrosa que no sigui aixafada, que la barreja quedi amb aire.

En un altre bol barregem la resta de la farina, 100 grams,  tota la fruita seca i el llevat. Així, les panses no cauran cap a baix perquè no hem deixat que s'amarin de líquid.

Posem al bol de la farina i de la mantega, la fruita seca i les panses enfarinades. Hi afegim el sucre i ho barregem tot. El sucre ens ajudarà que no quedin grumolls de farina.

Fem un volcà i hi afegim la llet.

Batem els ous i els afegim al volcà, tot remenant fins que ens quedi ben homogeni.

Ho posem al forn 45 minuts a 180 graus. Als 20 minuts l'obrirem i hi farem un tall perquè pugi per la part del mig i ens quedi més esponjós.
Anar al contingut