Plum-cake de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Chocovic, s.a., fàbrica de xocolates
INGREDIENTS
- 125 g de mantega
- 135 g de sucre
- 50 g de cobertura de xocolata amb 71% de cacau
- 4 ous
- 50 g de farina d'ametlla
- 85 g de farina
- 15 g de cacau en pols
- 3 g de bicarbonat
- una mica de sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la xocolata a fondre al bany maria. Mentrestant, bateu la mantega i el sucre, i quan la xocolata estigui fosa incorporeu-la-hi.
Abans de tornar-ho a batre, barregeu-ho bé perquè no us hi quedin grumolls. Deixeu-ho reposar una estona, i després afegiu-hi a poc a poc els ous. D'altra banda, en un bol, poseu-hi el cacau en pols, l'ametlla en pols, la farina, la sal i el bicarbonat (s'utilitza per fer pujar el pastís) i barregeu-ho fins a obtenir una barreja ben uniforme. A continuació, barregeu la xocolata batuda amb les farines, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho coure uns 45 minuts a 180º. Quan tingueu el plum-cake fred, talleu-lo i serviu-lo amb melmelada de gerds i eucaliptus.
Abans de tornar-ho a batre, barregeu-ho bé perquè no us hi quedin grumolls. Deixeu-ho reposar una estona, i després afegiu-hi a poc a poc els ous. D'altra banda, en un bol, poseu-hi el cacau en pols, l'ametlla en pols, la farina, la sal i el bicarbonat (s'utilitza per fer pujar el pastís) i barregeu-ho fins a obtenir una barreja ben uniforme. A continuació, barregeu la xocolata batuda amb les farines, poseu-ho en un motlle i deixeu-ho coure uns 45 minuts a 180º. Quan tingueu el plum-cake fred, talleu-lo i serviu-lo amb melmelada de gerds i eucaliptus.