Platillo de Sant Climent

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de carn magra de porc
  • 500 g de salsitxa
  • 1 ceba grossa
  • 100 g de pinyons
  • 50 g d' ametlles torrades i pelades
  • 100 g de panses
  • 100 g de prunes
  • 100 g de cireres seques
  • 100 g de castanyes somalles
  • 150 cl de conyac
  • aigua
  • c/s de llard
  • oli d'oliva i sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu fruita seca a remullar amb aigua tèbia durant una hora aproximadament.

Mentrestant, poseu la ceba, picada molt fina, en una cassola amb el llard i una mica d'oli i ofegueu-la, sense que agafi color. Seguidament, afegiu-hi la carn magra tallada a dauets i deixeu que es cogui una mica. Quan comenci a agafar color, poseu-hi la salsitxa tallada a trossos i deixeu que s'enrosseixi. A continuació, aboqueu-hi el conyac, deixeu que s'evapori l'alcohol, incorporeu-hi la fruita seca, prèviament escorreguda, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure a foc moderat durant una hora i mitja.

Per fer la picada, tritureu les ametlles amb una mica d'aigua amb la batedora.

Finalment, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-la de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més.

I ja per acabar, ja podeu emplatar el platillo.