Platillo d'arbúcies amb carn de porc, escarlets i castanyes
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Recepta de Roser Gumà, del restaurant Les Magnòlies (Arbúcies, la Selva)
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 careta de porc
- 200 g de costella de porc desossada
- 250 g de castanyes pelades
- 500 g d'escarlets
- 1 cullerada de farina
- 2 cebes
- 2 grans d'all
- 4 tomàquets
- 1 fulla de llorer
- 1 raig de conyac
- oli d'oliva
- sal
- Per al brou de verdures:
- 1 l d'aigua
- 1 tros d'api
- 1 porro
- 1 ceba
- 2 pastanagues
PREPARACIÓ
1. En una olla amb aigua abundant i sal, prepareu-hi un brou de verdures amb la ceba, l'api, el porro, la pastanaga). Abans que arrenqui el bull, afegiu-hi el morro i l'orella de porc i deixeu-ho bullir una hora més.
2. Mentrestant, netegeu els bolets, en aquest cas escarlets blancs i vermells, penseu a pelar-los per tal de llevar-los l'amargor. Un cop nets, escaldeu-los en aigua bullent i escorreu-los bé.
3. Talleu a daus la costella de porc desossada i feu-la enrossir en una cassola amb una mica d'oli i una fulla de llorer; a continuació, afegiu-hi la ceba picada.
4. Quan la ceba estigui daurada, incorporeu-hi els alls picats i el tomàquet ratllat,
i deixeu-ho coure uns minuts.
5. Traieu el morro i l'orella de l'olla del brou, talleu-los a trossos ben petits, poseu-los a la cassola amb una mica del brou resultant del bullit i deixeu-ho coure uns 25 minuts.
6. Passeu els escarlets per la paella amb una mica de sal i seguidament incorporeu-los a la cassola juntament amb un mica de farina perquè la salsa del guisat quedi ben lligada. Deixeu-ho coure uns 10 minuts.
7. Finalment, afegiu-hi les castanyes i deixeu-ho encara al foc uns 5 minuts més.
Passat aquest temps el platillo ja és a punt, només s'ha d'emplatar.
2. Mentrestant, netegeu els bolets, en aquest cas escarlets blancs i vermells, penseu a pelar-los per tal de llevar-los l'amargor. Un cop nets, escaldeu-los en aigua bullent i escorreu-los bé.
3. Talleu a daus la costella de porc desossada i feu-la enrossir en una cassola amb una mica d'oli i una fulla de llorer; a continuació, afegiu-hi la ceba picada.
4. Quan la ceba estigui daurada, incorporeu-hi els alls picats i el tomàquet ratllat,
i deixeu-ho coure uns minuts.
5. Traieu el morro i l'orella de l'olla del brou, talleu-los a trossos ben petits, poseu-los a la cassola amb una mica del brou resultant del bullit i deixeu-ho coure uns 25 minuts.
6. Passeu els escarlets per la paella amb una mica de sal i seguidament incorporeu-los a la cassola juntament amb un mica de farina perquè la salsa del guisat quedi ben lligada. Deixeu-ho coure uns 10 minuts.
7. Finalment, afegiu-hi les castanyes i deixeu-ho encara al foc uns 5 minuts més.
Passat aquest temps el platillo ja és a punt, només s'ha d'emplatar.