Platillo d'ànec amb olives verdes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 1 ànec d'1,5 kg aprox.
- 3 cebes
- 2 pastanagues
- 4 grans d'all
- 3 tomàquets
- 1 branqueta de farigola
- 1 fulla de llorer
- 100 g de farina
- 1 copa de vi ranci
- olives verdes
- sal, pebre
- brou d'aviram
- Per a la picada:
- 6 ametlles
- 1 all
- 2 carquinyolis
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- fetge de l'ànec
PREPARACIÓ
Salpebreu l'ànec tallat a quarts i daureu-lo en una cassola amb oli.
Un cop daurat, retireu l'ànec i reserveu-lo. A la mateixa cassola, daureu-hi la pastanaga i la ceba tallades. Després, afegiu-hi els tomàquets pelats i tallats, els alls pelats, el llorer i la farigola. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir durant 5 minuts.
A continuació, enfarineu l'ànec i afegiu-lo a la cassola. Tireu-hi també el vi ranci i deixeu-ho coure tot junt fins que l'alcohol s'evapori. Tot seguit, incorporeu-hi el brou calent, deixeu-ho coure durant dues hores i coleu la salsa.
Mentrestant, escaldeu les olives en un cassó amb aigua bullent durant uns segons i afegiu-les a la salsa ja colada. Incorporeu-hi també la picada que haureu fet amb les ametlles, l'all, els carquinyolis, l'oli d'oliva i el fetge d'ànec i deixeu coure la salsa 5 minuts més.
I ja per acabar, empalteu l'ànec i cobriu-lo amb la salsa.
Un cop daurat, retireu l'ànec i reserveu-lo. A la mateixa cassola, daureu-hi la pastanaga i la ceba tallades. Després, afegiu-hi els tomàquets pelats i tallats, els alls pelats, el llorer i la farigola. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir durant 5 minuts.
A continuació, enfarineu l'ànec i afegiu-lo a la cassola. Tireu-hi també el vi ranci i deixeu-ho coure tot junt fins que l'alcohol s'evapori. Tot seguit, incorporeu-hi el brou calent, deixeu-ho coure durant dues hores i coleu la salsa.
Mentrestant, escaldeu les olives en un cassó amb aigua bullent durant uns segons i afegiu-les a la salsa ja colada. Incorporeu-hi també la picada que haureu fet amb les ametlles, l'all, els carquinyolis, l'oli d'oliva i el fetge d'ànec i deixeu coure la salsa 5 minuts més.
I ja per acabar, empalteu l'ànec i cobriu-lo amb la salsa.