Platillo d'ànec amb olives verdes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lluís Fernández
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)

INGREDIENTS

  • 1 ànec d'1,5 kg aprox.
  • 3 cebes
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d'all
  • 3 tomàquets
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 100 g de farina
  • 1 copa de vi ranci
  • olives verdes
  • sal, pebre
  • brou d'aviram
  • Per a la picada:
  • 6 ametlles
  • 1 all
  • 2 carquinyolis
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • fetge de l'ànec

PREPARACIÓ

Salpebreu l'ànec tallat a quarts i daureu-lo en una cassola amb oli.
Un cop daurat, retireu l'ànec i reserveu-lo. A la mateixa cassola, daureu-hi la pastanaga i la ceba tallades. Després, afegiu-hi els tomàquets pelats i tallats, els alls pelats, el llorer i la farigola. Remeneu-ho i deixeu-ho sofregir durant 5 minuts.

A continuació, enfarineu l'ànec i afegiu-lo a la cassola. Tireu-hi també el vi ranci i deixeu-ho coure tot junt fins que l'alcohol s'evapori. Tot seguit, incorporeu-hi el brou calent, deixeu-ho coure durant dues hores i coleu la salsa.

Mentrestant, escaldeu les olives en un cassó amb aigua bullent durant uns segons i afegiu-les a la salsa ja colada. Incorporeu-hi també la picada que haureu fet amb les ametlles, l'all, els carquinyolis, l'oli d'oliva i el fetge d'ànec i deixeu coure la salsa 5 minuts més.

I ja per acabar, empalteu l'ànec i cobriu-lo amb la salsa.
Anar al contingut