Plàtan caramel.litzat amb flam de llimona i cafè

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Adrià
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Bulli, Roses

INGREDIENTS

  • Per als plàtans caramel.litzats:
  • 2 plàtans
  • 40 cm3 d'aigua
  • el suc de mitja llimona
  • Per al flam de llimona:
  • 100 g de sucre
  • 3 ous sencers
  • 75 cm3 de suc de llimona
  • 20 g de mantega
  • Per al granissat de cafè:
  • 200 cm3 de cafè
  • 30 g de sucre
  • 1 full de gelatina

PREPARACIÓ

En primer lloc, feu el granissat de cafè. Dissoleu el full de gelatina (que haureu tingut en remull una estona amb aigua freda) en el cafè, encara calent.
Tireu-hi el sucre i remeneu-ho una mica. Aboqueu-ho en una plata de superfície llisa i ampla i poseu-ho al congelador unes 12 hores. Per fer el plàtan caramel.litzat, caramel·litzeu el sucre en una paella, i després, afegiu-hi els plàtans, madurs, tallats a daus petits. Salteu-ho i tireu-hi l'aigua i el suc de llimona. Deixeu-ho coure a foc lent fins que l'aigua s'evapori i el plàtan quedi ben caramel.litzat. Reserveu-ho. Per preparar el flam de llimona, bateu els ous, el sucre i el suc de llimona. Un cop batut, coleu-ho, i coeu-ho al forn al bany maria, durant uns 10 minuts i a 160 graus. Munteu aquestes postres en copes. Ompliu el fons de les copes amb el plàtan caramel.litzat, i cobriu-ho amb el flam de llimona, encara calent. Tot seguit, poseu les copes a refredar a la nevera. Abans de servir-ho, decoreu les copes amb granissat de cafè.
Anar al contingut