Pizzeta de parmesà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oliver Peña
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: 41º Experience

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per la base cruixent de parmesà:
  • 2 làmines de pasta brick
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge
  • 20 g de parmesà
  • Per a la "burrata":
  • 1 "burrata" de 150 g
  • 50 ml d'oli d'oliva verge extra
  • Per als tomàquets secs:
  • 12 tomàquets cherry pera
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 branqueta de romaní
  • Altres:
  • 20 g de parmesà
  • orenga en pols
  • fulles d'alfàbega
  • oli de bitxo

PREPARACIÓ

Per fer els tomàquets secs, poseu un cassó amb aigua al foc i feu-lo bullir. Mentrestant, feu una petita incisió amb un ganivet a la part superior dels tomàquets, escaldeu-los durant 5 segons al cassó amb l'aigua bullint i poseu-los a refredar en un bol amb aigua i gel. Quan estiguin freds, peleu-los, poseu-los en un bol, afegiu-hi la sal, el sucre i un raig d'oli d'oliva i remeneu-ho bé. Després, esteneu-los en una safata de forn, poseu-hi les branquetes de farigola i romaní per sobre i deixeu-los coure al forn a 120 graus durant 2 hores.

Per fer la base cruixent de parmesà, talleu la pasta brick amb un ganivet intentant tallar-la en porcions totes iguals, prepareu una safata de forn amb paper sulfuritzat, poseu-hi la meitat de les bases de brick amb una distància de 2 centímetres entremig, pinteu-les amb oli d'oliva, ratlleu el parmesà cobrint la superfície de la pasta brick, col·loqueu una altra base sobre la primera, pinteu-ho un altre cop amb oli d'oliva, ratlleu-hi un altre cop parmesà per sobre i poseu-ho al forn, prèviament preescalfat, a 160 graus durant 4 minuts. Quan estiguin dauradetes, deixeu-les refredar, retalleu amb unes tisores el parmesà que hagi quedat per fora de la pasta brick i reserveu-ho en un recipient tancat hermèticament.

Per fer els fils de burrata, obriu la burrata, desfeu-ne l'interior en fils allargats amb les mans, poseu-ho en un recipient i cobriu-ho amb oli d'oliva. Reserveu els sobrants de burrata per a un altre plat.

I ja per acabar, col·loqueu les bases de parmesà cruixent sobre un plat, cobriu la superfície amb parmesà ratllat, poseu un fil de burrata i tres meitats de tomàquet sec a cada pizzeta i acabeu-ho amb un polsim d'orenga, un raig d'oli picant de bitxo i unes fulletes d'alfàbrega.