Pizza Margarita
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Pel fet de contenir molta aigua, la mozzarella fresca és un dels formatges amb menys contingut en greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de farina
150 g d'aigua
7 g de llevat fresc
Sal
125 g de mozzarella
un manat d'alfàbrega
Oli d'oliva extra verge
50 g de massa mare
3 tomàquets pera
2 Cullerades de pasta de tomàquet
1 cullerada de pebre vermell dolç
Per a l'oli picant:
2 grans d'all
1 fulla de llorer
2 bitxos frescos
Un manat d'orenga fresc
oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem l'oli picant: confitem a 80º C durant 20 minuts en un pot amb 300 g d'oli OVE 2 grans d'all, 1 fulla de llorer, 2 bitxos frescos i unes fulles d'orenga fresca.
- Posem en un pot a escalfar 150 g d'aigua mineral. Cal que estigui tèbia.
- Barregem en un bol 250 g de farina, 7 g de llevat fresc, un pols de sal, 50 g de massa mare i l'aigua tèbia. Ho pastem.
- Fem una bola amb la massa i la filmem. Ho reservem a la nevera durant 48 hores.
- Ratllem 3 tomàquets pera en un bol i els posem a reduir en una cassola sense oli.
- Afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet. Ho remenem i afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho traiem del foc i reservem.
- Posem una safata al forn a escalfar a 250º C o al màxim que pugui el nostre forn.
- Traiem de la nevera la bola de massa i l'estirem. La posem sobre un paper sulfurat.
- Afegim amb un cullerot la salsa de tomàquet per sobre la massa.
- Eixuguem els 125 g de mozzarella. La tallem a rodanxes i la repartim per sobre la pizza.
- Traiem del forn la safata calenta i hi posem la pizza amb el paper sulfurat. L'enformem a la potència màxima del nostre forn. Si són 250º, seran 15 minuts.
- La traiem del forn, la posem sobre una fusta i hi afegim alfàbrega fresca i l'oli picant.