Pizza Margarita

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Pel fet de contenir molta aigua, la mozzarella fresca és un dels formatges amb menys contingut en greix.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de farina

    150 g d'aigua

    7 g de llevat fresc

    Sal

    125 g de mozzarella

    un manat d'alfàbrega

    Oli d'oliva extra verge

    50 g de massa mare

    3 tomàquets pera

    2 Cullerades de pasta de tomàquet

    1 cullerada de pebre vermell dolç

    Per a l'oli picant:

    2 grans d'all

    1 fulla de llorer

     2 bitxos frescos

    Un manat d'orenga fresc

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Fem l'oli picant: confitem a 80º C durant 20 minuts en un pot amb 300 g d'oli OVE 2 grans d'all, 1 fulla de llorer, 2 bitxos frescos i unes fulles d'orenga fresca.
  2. Posem en un pot a escalfar 150 g d'aigua mineral. Cal que estigui tèbia.
  3. Barregem en un bol 250 g de farina, 7 g de llevat fresc, un pols de sal, 50 g de massa mare i l'aigua tèbia. Ho pastem.
  4. Fem una bola amb la massa i la filmem. Ho reservem a la nevera durant 48 hores.
  5. Ratllem 3 tomàquets pera en un bol i els posem a reduir en una cassola sense oli.
  6. Afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet. Ho remenem i afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho traiem del foc i reservem.
  7. Posem una safata al forn a escalfar a 250º C o al màxim que pugui el nostre forn.
  8. Traiem de la nevera la bola de massa i l'estirem. La posem sobre un paper sulfurat.
  9. Afegim amb un cullerot la salsa de tomàquet per sobre la massa.
  10. Eixuguem els 125 g de mozzarella. La tallem a rodanxes i la repartim per sobre la pizza.
  11. Traiem del forn la safata calenta i hi posem la pizza amb el paper sulfurat. L'enformem a la potència màxima del nostre forn. Si són 250º, seran 15 minuts.
  12. La traiem del forn, la posem sobre una fusta i hi afegim alfàbrega fresca i l'oli picant.