Pizza de pastrami i burrata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La burrata fresca, com que porta molta aigua, és un dels formatges amb menys contingut en greix.

INGREDIENTS

  • Per a la massa

     

    250 g de farina

    150 g d'aigua

    7 g de llevat

    50 g de massa mare

    sal

     

    Per confitar el tomàquet

     

    6 tomàquets secs

    un bitxo fresc

    all

    farigola

    romaní

     

     

    Per a la cobertura de la pizza

     

    9 talls de pastrami

    1 burrata

    6 tomacons

    pasta de tomàquet

    sal

    pebre vermell fumat dolç

    créixens morats

    orenga fresca

    oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Fem la massa tot barrejant en un bol els 250 g de farina, els 7 g de llevat, els 150 g d'aigua mineral, els 50 g de massa mare i un polsim de sal.
  2. Emboliquem la massa amb paper film i la deixem reposar a la nevera durant 24 hores.
  3. Per confitar els tomàquets, posem els 6 tomàquets secs en una cassola d'acer inoxidable amb un bitxo fresc, un gra d'all aixafat, farigola, romaní i oli OVE. Ho deixem confitar a foc mitjà durant 1o minuts.
  4. Passats els 10 minuts, retirem la cassola del foc, i quan s'hagi refredat, posem el contingut en un pot de vidre i ho desem a la nevera.
  5. Fem salsa de tomàquet ratllant els 6 tomàquet en un bol. Ho posem en una cassola d'acer inoxidable sense oli i ho deixem reduir al foc. Hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet i 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, i ho retirem ràpidament del foc.
  6. Traiem la massa de la nevera, l'amassem, l'estirem amb un corró i la posem a sobre d'un paper sulfurat. Encenem el forn a màxima temperatura per tal que el tinguem preescalfat quan toqui posar-hi la pizza.
  7. Cobrim la massa de la pizza amb la salsa de tomàquet.
  8. Tallem els tomàquets confitats a trossos petits i els distribuïm damunt la pizza juntament amb l'orenga fresca.
  9. Hi afegim la burrata situant-la al centre de la pizza i, al voltant, els 9 talls de pastrami.
  10. Portem la pizza al forn sobre d'una safata prèviament escalfada situada al mig. La deixem 15 minuts a temperatura màxima.
  11. Ho servim estirant la burrata per sobre de la pizza. Hi afegim fulles de créixens morats i oli OVE.