Pizza de pasta blanca i vermella

INGREDIENTS

  • 300 g d'espaguetis secs (per a les 2 bases de pizza)

  • 2 cullerades d'oli d'oliva i una mica més per amanir
  • 4 ous
  • un pessic d'orenga
  • Mitja cullerada de sal
  • Mitja cullerada de pebre negre mòlt
  •  

    Per a la pizza blanca:

  • 125 g de formatge de cabra tou
  • 6 talls de pernil de Parma
  • Mitja culleradeta de xili sec (opcional)
  •  

    Per a la pizza vermella:

  • 1 llauna de 400 g de cirerols
  • 1 cullerada d'orenga seca
  • 50 g d'olives negres, escorregudes i sense pinyol
  • 6 filets d'anxova
  • 6 fulles grosses d'alfàbrega
  • un bon pessic de sucre
  • sal marina

PREPARACIÓ

  1. Coem els espaguetis en aigua bullent amb sal durant uns 10 minuts, fins que quedin al dente. Escorrem la pasta per treure'n la majoria de l'aigua.
  2. Encenem el gratinador del forn a temperatura alta. Mentre s'escalfa, fem la salsa de tomàquet. En un cassó mitjà, fem bullir a foc lent els tomàquets de llauna amb l'orenga. Al cap de 5 minuts, ho batem amb una batedora de mà o en una liquadora fins que quedi una salsa fina i la condimentem amb la sal, el pebre i el sucre.
  3. Posem la pasta sobre un drap de cuina net i l'hi emboliquem per eixugar-la bé.
  4. Escalfem una paella grossa amb 1 cullerada d'oli d'oliva.
  5. En un bol gros, batem els ous amb l'orenga. Hi posem la pasta i la remenem perquè quedi ben recoberta d'ou. El més fàcil és fer-ho amb les mans.
  6. Quan l'oli sigui ben calent, escampem la meitat de la pasta a la paella (amb aquesta quantitat n'hi ha per a 2 bases de pasta).
  7. Fregim la pasta uns 4 minuts, o fins que la base quedi ben daurada i cruixent.
  8. Hi escampem el formatge de cabra trossejat pel damunt.
  9. Ho posem a gratinar 4-5 minuts.
  10. Hi posem per sobre el pernil tallat a tires i ho amanim amb l'oli d'oliva i el xili, si n'hi volem posar.
  11. Repetim el procés per fer la segona base de pizza de pasta. Escalfem l'oli i escampem la pasta a la paella per fregir-la durant 4 minuts, fins que quedi cruixent. Hi posem la salsa de tomàquet, els filets d'anxova i les olives. Ho posem a gratinar 4-5 minuts, com abans. Hi escampem les fulles d'alfàbrega. 

Consells 

És una manera ideal d'aprofitar la pasta que ens hagi sobrat. Fan falta uns 550-600 grams d'espaguetis cuits.

Abans de posar la pasta a la paella, l'oli ha de ser ben calent. 

No us salteu el pas d'eixugar la pasta o quedarà aigualida.