Pit de pollastre del Prat amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) a l'estil Waldorf

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès

INGREDIENTS

  • 4 pits de pollastre del Prat (IGP)
  • 700 g d'oli d'oliva 0,4
  • fulles d'api
  • 2 pomes reineta
  • 50 g d'avellanes
  • 200 g d'api
  • oli d'oliva verge
  • sal i pebre
  • sal de Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu els pits de pollastre (IGP) i confiteu-los en un cassó amb oli i unes fulles d'api durant 10 o 12 minuts a 75 graus.
Per fer la maionesa de poma, peleu les pomes, talleu-les en trossos i bulliu-les en un cassó amb poca aigua. Després, afegiu-hi una mica d'oli i tritureu-ho fins a aconseguir una textura de maionesa lleugera.

A continuació, escaldeu en un cassó amb aigua bullint uns daus de poma durant 10 segons. Talleu l'api en làmines fines i escaldeu-lo en el mateix cassó durant 20 segons. Tot seguit, refredeu la poma i l'api en un bol amb aigua i gel.

I ja per acabar, emplateu la poma i l'api escaldats, afegiu-hi avellanes picades i la maionesa de poma. Després, emplateu els pits de pollastre escalopats a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica d'avellana ratllada.